Kormányinfóról, röviden

A mai napon a miniszterelnök szabadságra küldte Gulyás Gergelyt, és személyesen ült be a kormányinfóra. Rengeteg érdekes kérdés  és válasz hangzott el, csemegézhetünk.

- nemzeti konzultáció: 1 millió 382 ezres visszaküldési számmal rendelkeztek. Ez egész szép szám, de tízmillió ember él az országban. Ami azt jelenti, hogy az ország választópolgárainak a felét nem tudta megszólítani. Ez egy okból siker lehet a számára, hiszen egy szép nagy szám, de arányosítva inkább kudarcként lehet elkönyvelni.

- 30 éve szabadon emlékév: Mindenről megemlékezünk, immár egy emlékező, és nem egy előrelépő országnak fogunk tűnni. Amúgy meg, az utolsó szovjet katona '91-ben hagyta el az országot, de ugye az Trianon 100 lesz, tehát egyszerre nem lehet mindenre programot találni.

- Civilizációs harc: A miniszterelnök szerint két civilizáció áll szemben, egyik bevándorláspárti- másik meg bevándorlásellenes. Ez alapvetően populista duma, ilyen nincs, nem tudunk megkülönböztetni "bevándorláspárti" és "bevándorlásellenes" civilizációt. Ha vallásilag lebontjuk, ahogy Ő is tette, akkor sem értelmezhető, mert Málta, a lovagrend hazája nem fogad be menekültet, míg a Pápa, a katolikus egyház feje pedig a befogadásukra szólít fel. Úgyhogy a civilizációs értelmezése nem több, mint populista kreálmány, tudományos alapok nélkül.

Brazil példa. No comment. A brazil miniszterelnök valószínűleg Chavezhez mérhető veszélyt jelent a kontinensre. Populista, ráadásul a "világ tüdején" ül, és támogatja a fakitermelést. Neki "Brazília az első, és isten mindenek fölött", az azt jelenti, hogy nem érdekli a világ helyzete, és paradox elképzeléseit vallásilag akarja legitimálni. Ez semmiben sem különbözik a szélsőséges muszlimok Allah Akbar-felfogásától, körülbelül ugyanaz a szint. Azzal a különbséggel, hogy egy jemeni szélsőséges nincs egy súlycsoportban a brazil elnökkel. Az külön szomorú, hogy országunk miniszterelnöke ezt a felelőtlenséget tekinti követendő példának. A hazaszeretet ugyanis nem lenne bűn, de aki a hazáját szereti, az nem jelenti azt, hogy mások érdekein átnéz.

-   Túlóratörvény: A miniszterelnök szerint törvényi lehetőség lesz a több túlóra, és ez jó. Ez valóban jgy jó lenne, de hiányoznak belőle a fékek, amik problémássá teszik az egészet. Bár a kormány a fék szót nem igazán ismeri, ezért ezt be lehet tudni ennek. A szakszervezetek fogatlanok, nincs az az erejük, ami például Franciaországban. Ennek a felismerésnek a hiánya teszi az egész helyzetet még veszélyesebbé.

- Ellenzék: Szerinte az ellenzék a saját sírját ássa. Szerintem meg már rég megásta, innentől csak felfelé mehetnek. Viktor nem tiszteli az ellenzéket, szükséges rossznak tartja. Az ellenzék feladata lenne, hogy számon kérje a kormányt, és szavatolja a lakosság teljességének az érdekérvényesítését. Ez ma itthon nem adott.

- Média: Szerinte a jobboldali médiaholding non-profit. Ez úgy nézve igaz, hogy a jobboldali médiaholding bevétele és kiadása megegyezik. A gond, amit nem ismer el, hogy a jobboldali lapok erejét a kormányzati hirdetésekkel biztosítja, és a laptulajdonosok a haveri köréhez tartoznak. Ez pedig nem más, mint a haverok kitömése pénzzel, tehát kormányzati korrupció.

- CEU: Azt mondja, hogy a CEU itthon folytat csak képzéseket. Azt azóta se fejtette ki, hogy ezzel mi a baj. Valójában tudható, hogy Soros, de ezt nem mondja ki, egocentrikus érdekből inkább beszántja az egyetemet. Valószínűleg hálásan köszönik a mai fiatalok.

- Alkotmányozás: Felülvizsgálat alatt van, ami számomra elég érdekes. Mivel a mostanit is Ők írták, ergó ők alakítják a játékszabályokat. Ha valami miatt nekik nem megfelelő (más nem tudja módosítani), akkor annak elsősorban pártpolitikai érdekei vannak, mert ha országérdek lenne, már rég módosították volna.

- "Kormány legnagyobb szövetségese a valóság" - Hú, ez elég erős. Európa egységesen az erős, ha sikerül közösen fellépni, míg a miniszterelnök a nemzetállami téglákra való bontás híve. Ezzel sokmindent el kellett, hogy mondjak...

Ezen felül még számtalan dolog elhangzott, a kétórás közvetítés végignézhető. Mindenesetre az látható volt, hogy a kormányfő kikerülte a provokatív kérdéseket (Lőrinc barát), valamint számtalanszor elhatárolta magát a gazdasági élet szereplőitől szóban, és az ajándékokról annyit szólt, hogy a mentelmi bizottság nem talált benne kivetnivalót. Azt hozzá kell tenni, hogy a bizottságban jelenleg 3 kormánypárti szavazat van a hatból, tehát mindenképpen meg tudja akadályozni az elfogadását bármilyen elítélő nyilatkozatnak.