Szocializm(E)us, ahogy Péter mondaná

Luxemburgban tartották az épp aktuális gyűlésüket az Európai Unió külügyminiszterei (Külügyi Tanács), ahol minket is képviselt a legharciasabb európai külügyminiszter, Szijjártó "Tigrisjanem" Péter. Ezen az ülésen megosztotta az elméletét az európai külügyminiszter-társaival, akik ezek után teljes joggal hihetik, hogy a kishazánk felelős politikusa megbolondult.

Szíjjártó Péter szerint:

- Az EU nem versenyképes

- A világban zajló változások átrendezték a politikai viszonyokat

- Brüsszel meg akarja mondani, hogy ki mit tegyen

- A nemzeteknek elegük van a kioktatásból

- Olyan adójavaslatokat akarnak bevezetni, amelyek a szocializmust idézik

- A szabadkereskedelmet kellene erőltetni.

- A migrációt pedig nem menedzselni, hanem megállítani kell.

Bár számunkra nem annyira furcsa ez az egész, egy sokat látott politikus azért meg tud döbbenni ezeken a szavakon.Nem csak azért, mert politikailag teljesen EU-ellenes és bomlasztó álláspontot képvisel, hanem azért is, mert szakmailag ezek nem igazak. Nézzük őket, egyenként!

- Az EU nem versenyképes: Az Európai Unió gazdasága a legnagyobb ezen a planétán. Azt nem merem ijelenteni, hogy az egész univerzumban, de a bolygón biztos. Innentől kezdve, a világ legnagyobb gazdaságára azt mondani, hogy nem versenyképes, az nem csak populizmus, hanem arcátlan hazugság is. Ha az EU nem lenne versenyképes, akkor nem jutna neki a támogatásokra, amiket mi becsülettel hívunk lefelé.

- A világban zajló változások átalakították a politikai viszonyokat: Ezt sem igazán tapasztaltam. Bár tény és való, hogy most elég sok közösségnek megvan a maga nyűgje ( USA-nak és Kínának maga az amerikai elnök, briteknek a brexit, Putyinnak az olcsó gáz) de alapvetően nehéz kijelenteni, hogy a viszonyok gyökeresen megváltoztak volna. Az tuti, hogy mi eddig se számítottunk nagy játékosnak a világ színpadán, és ezek után se lettünk nagyobbak.

- Brüsszel meg akarja mondani, ki mit tegyen: Ez se igaz. Brüsszelben a tagállamok politikusai vannak, és ott közös, konszenzusos döntések születnek. Ugyanúgy tudok érvelni: Ha Brüsszel döntene, akkor itthon nem lenne korrupció, hiszen bevasalná az egészet a kormányon. Az, hogy egyenlőre nem teheti, ez inkább szerencséje a kormányunknak, mint hátránya. Amit Brüsszelben megszavaznak, azt a szabályok miatt közösen fogadják el. Mi rendszeresen vétózgatunk, hogy romboljuk az EU-t, kérdés hogy ezt meddig tűrik szó nélkül.

- A nemzeteknek elegük van a kioktatásból: Téved, csak a korrupt és tolvaj kormányoknak van elege abból, hogy rájuk szólnak hogy ne lopj. Kétlem, hogy az osztrákok, vagy a spanyolok, esetleg a dánok ki lennének azon akadva, hogy elvileg, mint közösség kellene képviselni az EU-s álláspontot, például Izrael esetében, vagy az ENSZ-ben. Mi ugyanis rendszeresen kicseszünk a saját magunkkal és a barátainkkal az ész nélküli vétózással. Úgyhogy, éppen fordítva van a dolog, az EU-nak sokkal jobban elege lehet belőlünk, mint nekünk belőlük.

- Olyan adójavaslatokat akarnak bevezetni, amik a szocializmust idézik.: Tényleg? Hogy szeretnének egy kis adó-összehangolást? Mi is szeretnénk magasabb fizetéseket ( a kormány nem, mert szerintük akkor nem lennénk versenyképesek), így ők is kérhetnének cserébe valamit. Például, hogy ne legyünk sunyi adóparadicsom, és hogy próbáljunk a közösséggel együtt fejlődni, és együtt dolgozni a pénzünkkel. AZ EU-s pénz ugyanis nem az országé, hanem a népé. Én is beülhetnék Mészáros yachtjába, hogy főnök, a pénzt rá az ország kapta! 

- Erőltetni kellene a szabadkereskedelmet: Szijjártó Péter biztos hogy tudja, hogy az EU 4 legfőbb értéke közül az egyik a szabadkereskedelem. Az EU-n belül totális szabadkereskedelem van. Ha ezek után akarja erőltetni, akkor lelke rajta, minden esetre miért ne legyenek piacvédő rendelkezések? Elárulom, az USA is alkalmaz ilyeneket (bár manapság néha túlzásba viszi), szóval nem ördögtől való az, ha nem kötögetünk mindenkivel ész nélkül megállapodásokat. Az ilyen nyilatkozatok viszont nem keltik jó hírünket, az biztos.

-Menedzselni nem, hanem megállítani kell a migrációt: Menjetek ki katonaruhában, és álljatok a határon, és próbáljátok azokat megállítani, akik már egyszer az EU-területére lépett! Mi lenne inkább, ha azon dolgoznátok, hogy ne kelljen senkinek se elhagynia az otthonát, és ezzel elkerülhető lenne a tömeges bevándorlás? Ez lenne ugyanis a menedzselés, amit az EU szeretne. Mi nem szeretjük, mert akkor baj lenne, nem lenne több menekült, és az amúgy is hazugságokra épülő kormánypropaganda az utolsó hírértékét is elvesztené. 

 

Úgyhogy, így állunk, a külügyminiszter és a főnöke nettón nézi hülyének az országot, és úgy tűnik, hogy ez a tünet külföldre is átszivárgott. Állítólag az EU szeretné a minősített többséget bevezetni néhány szavazásnál, a demokráciára hivatkozva. Egyet lehet tippelni, melyik ország ellenzi ezt foggal-körömmel?