Budapest: IX. szimfónia

Az előválasztási eredmények után egyre inkább halad a kerületi ellenzéki pozíciók leosztása. Ugye, ez egyfajta paktum, ahol minden párt enged, és igyekeznek a legjobb jelölteket odatenni, és ez egykét helyen sikerül is. 

Azonban....

Azonban van néhány olyan hely, ahol az ellenzéki jelölteknél úgy tűnik, hogy azok az emberek, akiknek a Fidesz 2/3-ad köszönhető, azok fel-feltűnnek, és életképtelenségükkel és hataloméhségükkel a kormánypárt számára olyan előnyt szereznek, amivel a legdurvább kampány se kecsegtetne. Nézzünk párat, a teljesség igénye nélkül:

- Molnár Zsolt és Molnár Csaba: Előbbi a Fidesz beépített embere, akinek látványos szereplése egyszerre lendület az amúgy haldokló pártnak, egyszerre lehetőség megmutatni magukat a médiában, és egyszerre kulcs a biztos bukás felé. Aki annyiszor padlózott, mint a Zsolti, annak keresnivalója se lenne a politikában, mert szemmel láthatóan köze nincs hozzá. Kivéve, hogyha a Fidesz-köldökzsinór még így is kényelmes megélhetést biztosít, mégpedig egy Molnár Zsolt szintet akárki képes hozni.

A másik Molnár, a Csaba hasonló, örök vesztese a pártnak, amire embert lehet jelölni, legyen az főpolgármester, előválasztás, vagy akármi, a nyilvánosság előtt mindent elbukott. Ennek ellenére ott sertepertél a tűz környékén, de nagy kérdés, hogy minek. Ha nem fogja fel, hogy régen meg kellene húznia magát, akkor ez tökéletesen mutatja, hogy miért nem alkalmas semminek. Az, hogy ezt  a pártja se fogja fel, az még szomorúbb.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP Németh Szilárdjává lépett elő, már ami az intelligenciával való villogást jelenti. Bangóné is évtizede porosodik a pártban, sok haszna nem volt, de azért egy jó kis patkányozást el tudott engedni, amit a kormánymédia egy köszönettel elfogadott, és szétalázta az amúgy se acélos pártot városi szinten. Ezután a mi Ildikónk fogta magát, és a kerületi (amúgy csepeli, mint a Sziszi, akár a neje is lehetne) jelölést vágta pokolra, hogy egy hónappal a bejelentés után visszavonta az amúgy ismert és elismert jelölt támogatását egy másik javára. Azt, hogy ezt egy ennyire kétélű kerületbe meghúzta, azt a pártjának minimum fegyelmivel kellene honorálnia. De, mint tudjuk, az MSZP sok mindenre nem képes. Bangóné döntését a térség országgyűlési képviselője, az ellenzéki Szabó Szabolcs is kritizálta. Teljes joggal.

- A másik ilyen Pál Tibor. A név keveseknek lehet ismerős, de ha azt mondom hogy a parkolási maffia atyja a szocialista elnök a Ferencvárosban, úgy rögtön ismerősnek kell lennie mindenkinek. Pálnak akkora a respectje, hogy a helyi Fidesszel együtt szavaz, ha a felállított kis maffiarendszert kell védeni. Remek érzékkel választja azt a polgármesterjelöltet, akinek nincs esélye leváltani a fideszes Bácskait, hiszen ez esetbe elbukná a megélhetését. Aki pedig ellensége, és gyakorlatilag feltárta a zöld fehér kerület összes retkét-mocskát, kvázi többet téve a kerületért, mint Bácskai polgármesterként, a független jelölt Baranyi Kriszta. Ő érte el például a Ráckevei Duna tehermentesítését Tarlósnál, nem a polgimesterke, de ő volt az, aki feltárta a parkolási mutyit az országban, és a kerületi VIP listákról is ő szerzett tudomást. Nos, ezen antikorrupciós munka tökéletesen elég volt arra, hogy bizonyította rátermettségét, azonban ezzel azt is elérte, hogy a helyi szerv ne támogassa őt. Sajnos, amatőr hibaként a Momentum is inkább Jancsó Andreát támogatja, akivel semmi baj nincsen, de ahogy baja se, úgy eredménye se. Egy országos szinten magát fontosnak tartó párt pedig ilyet nem hibázhat. Értem én, hogy a IX-ben a legerősebb a Momentum, épp ezért kellene itt áldozatot hozni, hogy biztosan nyerhető legyen a kerület.  Ehhez azonban intelligencia kell, a helyi szervezetből ez pedig nem nagyon látszik. Baranyi jelezte, hogy mindenképpen elindul, és amúgy Karácsony Gergely is őt nevezte meg, mint akit támogat, kvázi szembe ment az alkuval. Jó kérdés, hogy meddig csinálnak hülyét magukból, és mikor állnak be Baranyi mögé. 

Amúgy, a Kétfarkú Kutya Párt odaállt mögé, azt mondva, hogy ott támogat valakit, ahol egyértelműen bűnözők ellen kell jelölni valakit. És Pál Tibor, Molnár Zsolt és a többiek pont rászolgáltak arra amit eddig a néppel tettek, hogy teljesen eltűnjenek a közéletből, ki a felejtésbe, ki pedig a börtönbe. Ezért a kiállásért innen is pacsi az MKKP-nak!