Kamupártok és a választás lvl2.

Ugye, lassan de biztosan közeledünk az önkormányzati választások felé, ezért egyre csak szaporodnak azok az események, amelyek izgalmassá teszik a választásokat. Ugye, kicsi hazánkban a politika az apálya, ahol gyakorlatilag következmények nélkül szabad bármit csinálni, hiszen a felelősséget mindig a megválasztott viseli (vagy az sem).

Nagyjából országos szinten körvonalazódik, hogy a meccs az egyesült ellenzéki erők vs kormányállampárt között fog lemenni, és egyáltalán nem lehet megjósolni, hogy hol és milyen eredmények fognak lemenni. Nézzünk pár érdekeset:

-  BP főpolgármesterválasztás:

Ugye, itt van Tarlós, aki számos helyen kapitulált már (például elfogadta a szauna-metró -egyébként modern városban használhatatlan- metróit, tehát ő már többször belerúgott ezzel kétmillió emberbe), de a Római partot is szive szerint bebetonozná. Ő a kommunista múlt erényeit magával hordó jelölt, áll szemben Karácsony Gergellyel, aki sajnos szintén elég gyenge jellem, hiszen polgármesterként már bizonyította hogy nem ért hozzá. E mellett ott van még a civil Puzsér, akinek a programja valószínűleg a legprofibb fővárosi programterv az elmúlt 29 évből, de kár, hogy támogatás nem áll mögötte.

A meccs nem lefutott, minden egyes szavazat számít, ezért megjelent Berki Krisztián (nem az olimpiai bajnok, hanem az, aki tönkretette a Fradit), hogy ő bizony beszáll a politikába. Ezzel természetesen Tarlós esélyeit növelve. Szegény kiszolizott buta plázacicák, akik gyűjtik neki az aláírást, sokszor azt sem tudják, hogy milyen alkalomból kell gyűjteni, csak ki van adva a feladat. De kérdés, hogy ki fizeti a révészt? 

- VI. kerület.

A hatodik kerületben Hassay Zsófia polgármesterasszony áll szemben a főleg Momentum-erőből álló Soproni Tamással. Nagyon nem hiányzott neki, hogy kiderüljön, hogy sajnos a kedves hölgy eléggé korrupt (vagy közgazdasági zseni, tessék jól érteni!), hiszen a semmiből vett egy rózsadombi villát. A hölgy sajnos, elveit követve a rendőrséggel zavartatta szét az ellenzéki sajtótájékoztatót (megjegyzés: ilyet a kommunizmusban szoktak, hogy politikus instruálja a rendőrséget), ami elég komolyan alkotmányellenes. Nos, ilyen előjelekkel áll Terézváros a választások előtt.

- Szombathely:

A szombathelyi Fidesz gyakorlati önfeloszlatásban van, polgármesterként vesztették el a többségüket, és azóta elég komoly hazugságkampányt folytatva nézik hülyének a népet. A közgyűlés, a felborult egyensúlyt kihasználva helyreállított egy csomó demokratikus intézményt a városban, kérdés, hogy megkapják-e októberben a felhatalmazást a folytatáshoz.

- Eger:

Egerben ugye az a Habis László a Fidesz jelöltje, aki szerint a város ha nem őt választáj meg, akkor semmilyen támogatást se fog kapni. Ez ugye, a hatvani recept, csak itt kvázi a párt zsarolja a lakókat, hogy tessék megválasztani a gyenge kezű polgármestert, hogy tovább is sanyargassa a népet. A Habis-érában:

- A Dobó térről eltüntették a fákat, és fekete kövekkel fedték le (kb 60 fokos lehet, amikor rásüt a nyári 40)

- A felújítás silány volt, többször beszakadt a szökőkút, közröhej tárgyává téve a várost.

- Átnevezték a város kedvelt közparkját kimondhatatlan nevűre.

- Az Eszterházy tér felújításánál eltüntették az ivókutat.

- Titokban felépítettek egy hulladékégetőt, ami a választások után kezd majd üzemelni.

- Az egri vár történész igazgatóját egy informatika-tanárra cserélték.

- A helyi közlekedés továbbra is összehangolatlan, pocsék. Egerben létezik a piros hullám!

- Betiltották a városlakók felszólalási lehetőségét a közgyűlés előtt.

- A helyi képviselőtestület zsidózó tagja (Székhelyi-ügy) áron felül adta el a telkét az autópálya bekötő úthoz, amit 20 éve terveznek.

Úgyhogy ilyen előjelekkel eléggé pocsékul áll a szénája a Fidesznek, ráadásul a gyűlöletpropagandát ontó oldaluk, az EgerHírek ellen is végrehajtás van, mert nem tudja fizetni az elvesztett sajtópereket (sad story), úgyhogy bevetették Schmuck Andor emberét, hogy kamupártjával induljon el, és ezt természetesen az egész megyei kormánypárti média megtolja. Kérdés, hogy a városlakók ennyi nyomor után vágynak-e a fejlődésre? Ha igen, akkor hazazavarják a Habis-féle bandát.

Ki mondja ezek után, hogy nem lesznek itt választási izgalmak?