Modern légiósbetegség

Az október 23.-ai forradalom és szabadságharccal kapcsolatos megemlékezések kapcsán egy ideig mindenkinek a balhé jutott eszébe. Nem ok nélkül, ilyenkor voltak a legnagyobb tüntetések, ugye, a 2006-os év, a rendőrattak, lovasroham, ezeket a 25+-os generációnak be se kell mutatni. Valószínűleg a képeket mindenki látta. Nos, azóta valamelyest barátságosabbak ezek a megemlékezések, és tényleg nem tudnék egyet se kiemelni az elmúlt évekből, azonban most egy új szereplő tüűt fel..

Idén ugyanis, az önkormányzati választással új szelek kezdtek fújdogálni az országban, de Budapesten legfőképpen és ennek van is pár látható eredménye, ilyen például az ellenvélemények ellen egyfajta mini-diktatúrát hirdető Kocsis (Sára) polgármesterség vége a "nyócban". És itt tűnt fel egy olyan jelenség, ami a szélsőjobbal keveset foglalkozó olvasóknak nagy megdöbbenést okozott. Ugyanis, vonult a Légió Hungária. 

Nos, a nevük alapján elég viccesnek hangzanak, valójában olyan az egész, akár a kór, hiszen kellene a fenének, de ha rajtunk vannak, az sok jót nem vetít előre.

  • De kik Ők?

Nos, Légió Hungária tagjai eddig is szélsőséges csoportok szimpatizánsai voltak, akik úgy gondolták, hogy létrehoznak valami újat. És voilá, lőn LH.

A mozgalom vezetője Incze Béla. Ha eddig semmit se hallottál róla, akkor hidd el, hogy veszteni se vesztettél sokat, hiszen ő a magyar szélsőjobb egyik meg nem értett zsenije. Miután kiderült, hogy a politikai palettán túl dilettáns, hiszen csak a jó öreg Zagyva mellé fért el tanácsadónak (emlékszik valaki zagyvára? Ő volt az, aki részegen kiszállt a kocsiból, és a rendőrnek közölte, hogy nem ő vezetett, miközben egyedül volt.). Nos, Bélánk karrierje miután alászállt, elkezdett ideológiákkal foglalkozni, és jelenleg úgy érzi, hogy ő és a bandája lesz a messiás. Ez eddig szép és jó, tudjuk, hogy a magyar közélet páratlan tárházát tudja az idiótáknak kitermelni, de Béla más. Őt ugyanis, sokan követik, amivel az a baj, hogy ők semmire se adnak értelmes választ. Csak fusztrációt.

Ez veszélyes, mondhatná is rá a fideszes plakát, hiszen a Légiósok több, eddig viszonylag elszeparált csendes őrültek egybegyűlt csapatává lettek, és ez riasztóan hathat egy modern társadalom számára. Az, hogy ma fekete ruhákban, alakzatban vonulhatnak egy nemzeti ünnepen, az minimum kétséges, másik oldalról pedig jön a kérdés, hogy egyáltalán miért kell egy ilyet engedélyezni?

Állítólag nem lehet akárki légiós. Ismeretséggel könnyebb bekerülni, anélkül kicsit nehezebb. Lehet, hogy lebutítom, de valójában Incze és a csapat azt vesz fel, akit akar. Ha pedig neki nem tetszik, akkor nem vagy felvéve és ennyi, viszlát.

  • Mit akarnak a légiósok?

Nehéz megmondani. Elvileg harcolni a világ ellen, lázadni és normálisnak lenni. Tényleg van náluk egy idiológia, hiszen nemrég együtt vonultak Ungváron a Karpatszka Szics nevű fasiszta szervezettel (Szics= akiket elvileg Horthyék a lengyelekkel együtt lelőttek Kárpátalja elfoglalása közben, tehát ők így kevésbé viseltetnek baráti érzéseket irántunk). Incze úr nagy mágus lehet, ha ezek leültek vele (ezért azért elismerés is jár, hiszen tudni kell egy ilyenhez) viszont kérdés, hogy mit szeretnének csinálni a hazával. Elvileg nem politizálnak, azonban szélsőjobboldalinak határozzák meg magukat (akkor ez mi, ha nem politika?)

 

 

Tudjuk róluk, hogy szerintük a sportolás mindig honvédelem. Ezért is szerveztek nacionalista sporttábort, noha azt nem tudjuk hogy a nacionalizmust miben mérik, de az erdőkben járnak, és fontos a beszámolóik szerint, hogy átvegyék a földharc és az állóharc sajátosságait. Ezzel csak az a baj, hogy háború nincs, és úgy tűnik, hogy egy jó darabig nem is lesz kishazánk környékén. Tehát, jön a kérdés, hogy kivel kéne a földön harcolni? Családon belül esetleg, vagy itt is van egy elfojtott fusztráció? Vagy talán nem is kevés?

  • Hogy jelennek meg a mindennapokban? 

Egyenként átlagosak, de amúgy se ítélem el őket a politikai meggyőződésükért, ez legyen az ő bajuk. Ami miatt veszélyt jelentenek, hogy önhatalmúlag veszik kezükbe a dolgot irányítását, olyanokét, amikhez egyszer semmi közük, másodsorban pedig törvényesen működnek.

Így járt az Auróra nevű hely, amit mindenki be akart záratni, úgy is, hogyha erre több milliós megvétel történt volna. Az Auróra programjai ugyanis nagyon nyugatiasak és felvilágosultak, ami Budaházy és a köre által kevésbé elfogadható. Nos, ezek után jöttek alakzatba formálódva a légiósok is. Olcsó volt, ők csak egy szivárványzászlót gyújtottak fel. Viszont ha a rendőrség elől aznap így lehetett zászlót égetni, ez komoly problémát jelent. 

A Légió természetesen kiadott egy közleményt, ami szerint tűrhetetlen, hogy bárkit is zavar a sétájuk és hogy a szivárvány zászló a modern kor szovjet lobogója ami ugyanazt a pestist terjeszti, ami ellen az őseik, a pesti srácok lázadtak.

Nos, ebből is látható, hogy komoly fogalomzavar van a légió (vagy Incze, a kettő ugyanaz) fogalomtárában, hiszen hirtelen liberalizmusért kiáltanak a vonulásuk miatt, aztán leszovjetezik a modern tudománynak köszönhetően kutatott genderelméletet. Nos, ha igazuk lenne, akkor természetesen gendergulágoknak kellene százával üzemelniük, bár ilyenekről eddig nem tudunk, de a légiósok biztos mutatnak majd párat.

Az pedig, hogy ez ellen a genderes, szabados pestis ellen tüntettek volna 56-ban, az pedig elég sértő a kivégzettekre, másodsorban szintén nagyon komoly szellemi vákuumot valószínűsít.

56ban az ellen tüntettek, hogy elvittek akkor, ha olyat mondtál, ami a pártnak nem tetszett. Pont ahogy az aurórások teszik, akár veletek és elvbarátaitokkal szemben. Úgyhogy, előbb vagytok kommunisták, mint pesti srácok.

(Közben próbálok az Inczei gondolatmeneten végigmenni, ha nacionalista vagy, akkor magyar vagy, ha meleg vagy, ha libsi vagy, ha másként gondolkodsz, akkor magyar nem lehetsz... nehéz a gondolatmenet)

Mivel elég fiatal a szervezet, ezért eddig csak egyszer törtek ki, a februári Kitörés emléktúrán, tehát ott is ott vannak, ahogy a Becsület napi megemlékezésen is, amivel természetesen ellent mondanak a saját politikamentes elvüknek (mondjuk, aki Légiósnak áll, attól a gondolkodást el se várom), de ez legyen a legkevesebb baj.

A baj, hogy senki se propagálja, főleg nem a fiataloknak, hogy a jövő nem az erdőben való bohóckodáson, és főleg nem az erőszakon múlik, hanem ott, hogy ki lesz tisztességes és ki milyen szellemi tudással vág bele a jövő építésébe.

A Légió Hungária vezetője szerint példaként lehet nézni a Werwolf-tervbe, ami a háború végén a náci partizánkorosztály felállítását jelentette. Kérdés, hogy ma ki ellen kell partizánkodni, vagy rejtőzködni, és kit kellene esetleg eltenni láb alól, mire jó ez valakinek? Pont az a válasz erre, amennyire létjogosultsága van ebben az országban a Légiónak: Semmire.

A fiataloknak ugyanis jövőre van szükségük, hogy élvezhessék annak a munkának a gyümölcsét, amit a rendszerváltáskor indítottak el, azzal a céllal, hogy az országunk egy piszkos koszfészekből mára a világ legerősebb gazdaságának teljesen egyenjogú tagjává váljon. Ez pedig sikerült, a szennyszellemiségnek pedig pontosan a történelem szemétdombján van a helyük, ahogy a kiötlőiknek és vezetőiknek is.