Új hajóban evezünk

Miután a magyar parlament 72%-al elfogadta, hogy hazánkban innentől a kormány a veszélyhelyzet végéig rendeletekkel kormányozhat, ezzel a parlament eddig fennálló, (bár 10 éve szimbolikus jelentőségű) ellenőrző funkciója megszűnt.

Ez azt jelenti, hogy innentől nincs szükség arra, hogy parlamenti szavazások legyenek. Ez azt jelenti, hogy a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva, a parlamentet megkerülve hozhatnak jogszabályokat. Olyan jogszabályokat is, amik nem érintik a járványügyet. A kormány egymaga képes eldönteni, hogy innentől mit szeretne, és nincs senki és semmi, ami megállítsa. Nincsenek előkészítő ülések, nincsenek jogi állásfoglalások, csak rendeletek, amikkel lehet kormányozni. 2016 óta migrációs vészhelyzet van. Akkor is az volt, amikor 0 migráns lépte át az országhatárt. Eddig legalább volt. Színház volt, a 2/3 miatt. Innentől kezdve erre se adunk.

Ez azt jelenti, hogy olyan oktatási, sajtó, államháztartási döntéseket hozhat a kormány, amelyről se vita, se szavazás, sem ellenőrzés nincsen. Pontosan azért, mert a kormány nem akarja, hogy bárki is ellenőrizze őt. Azért, mert ez egy új hajó, amiben evezünk. 

Úgy hívják, hogy dictatorship.

Régebben is látható volt, hogy a recept, amit a kormány másol, nem egyedi. A propagandát például egyenesen goebbelsi módszerekkel hozta létre, csak a zsidó szót óvatosan Sorosra cserélték benne. Megjelent az ellenségkép, akik ártanak nekünk, ilyen volt a Soros-szervezetek, a Soros-ügynökök, az NGO-k, és Brüsszel. Mindenki csak árt nekünk, ezért minél jobban össze kell fognunk. Ez volt a receptje a 2/3-nak, hogy gyűlöletet szítottak. Mindenkit gyűlölni kell, hiszen aki árt nekünk, az az ellenségünk, mi pedig mindent jól csinálunk.

Ez alatt szépen telepumpálták az oligarchákat pénzzel. Tegyük össze a józan eszünket: Mennyi esélye lett volna önerőből Mészáros Lőrincnek bekerülni a világ 1000 leggazdagabb embere közé? Melyikőnk pumpálja ki a lánya férjét milliárdossá, és segíti ki az állami költségvetésből? Ezek mind azért működnek, mert hagyjuk. Mert elhisszük, hogy ez a demokrácia. Azért, mert magyarok vagyunk, semmilyen idegen nyelvet nem beszélünk, a multikulturalitást Kádár és a csapata rendesen levágta rólunk. Az 1900-as évek elején szinte mindenki tudott így-úgy németül. Ma ki tud? Az öregek. Talán.

Így senki se olvas sajtót, senki se informálódik, csak a fiatalok, és ők húznak is külföldre. Senki mást nem lehet két kiló krumplival megvenni, mint a szocializmuson szocializált magyar nyugdíjast, akikből rengeteg van, és ezzel tönkretesszük az országot, a fiatalok jövőképét, és hozzájárulunk egy láthatatlan kasztrendszer kiépüléséhez, ami a listázásokról már be is bizonyosodott. 370 forint egy euró, az azt jelenti, hogy az 1000 eurós bér lenne itthon 370ezer nettó! Ausztriában a portások 1700 euró körül keresnek. Matekozz, nem nehéz.

Most pedig, a receptet tovább másolták. 2020. március 23-án, napra pontosan 87 évvel a nagy előd után, mi is beterjesztettük a felhatalmazási törvényt. A nácik 1933.03.23-án fosztották meg a parlamentet a hatalmától, és onnan egyenes volt az út a világháború felé, ami tönkretette Németországot, és a kelet-európai németségnek borzasztó szenvedést és kitelepítést hozott. Nálunk ezt az ellenzék elutasította, a kormánypárt pedig önerőből újra áttúrta. Nincs mit mondani.

Hollandiában, ahol a járvány elég súlyos méreteket ölt, ott a kormánypárt az ellenzék tagjai közül nevezte ki az egészségügyi minisztert. Szakértelem alapján, nem politikai ismérveket néztek. Itthon Kocsis Máté kérlelte az ellenzéket, hogy szavazzanak velük. Az ellenzék időkorlátot kért. Nem miniszteri pozíciót, időkorlátot. Véletlenül se ment bele a kormány. Azért nem, mert világos, hogy ezzel nem a járvány ellen akarnak védekezni. Ez nem szakmai kérdés. Ez politikai. Ez leszámolás.

Varga Judit se tudott értelmeset mondani az osztrák köztévének. Szerinte a parlament ezt visszavonhatja, de az, hogy ők 2/3-al vannak, az politikai kérdés, és nem vitatéma. Nem is akarta megmagyarázni, hogy a törvény legitimalizálja a diktatúrát. Tök egyértelmű.

Nyugat-Európa természetesen kiakadt. Hiszen a járvány itthon messze nem akkora, mint az olaszoknál, és ők se hoztak ilyen döntést. A német törvényre viszont tökéletesen emlékeznek. Valaha az EU azért alakult, hogy soha többé ne hozhassanak olyan intézkedéseket, amelyek mások ellen irányulnak. Ez volt a német-francia megbékélés alapja. Ma pedig, ezek az országok dermedten nézik, hogy itthon pont azt csinálják, ami ellen az egész szövetség létrejött. 

Donald Tusk, a Néppárt elnöke szerint a magyar miniszterelnök olyan mint a vírus. A luxemburgi szerint politikai karanténba kellene azonnal helyezni. A Néppárt tagjai pedig ki akarják zárni, azonnal a soraik közül.

Mi miért akarunk 1946-os Németországot? Miért hisszük azt, hogy mindent jól csinálunk? Miért nincs önkritikánk?Miért nem zavarjuk el ezeket a picsába?