Komédia és vastagbőr, magyarosan

Onnan lehet tudni, hogy baj van, hogy el se hiszed a problémát. Így le se kell állnod senkivel se vitatkozni, tagadásra se kerül sor.

Évek óta, végzettségemből adódóan rendszeresen olvasok határon túli magyar sajtót, és őszinte leszek, úgy gondoltam hogy a román politikát a hazai sose fogja elérni. Hát, lehet, hogy szép lassan ezt a kijelentésemet vissza kell vonni.

Csak gyors szemléltetésként, a román politika nettó bűnözés és korrupció, és az egész ország azért nem fejlődik, mert mindenki annyit lop amennyit nem szégyell. Ott olyan, hogy a népre költs, olyan nincs. Vagyis van, a támogatás amiket mi adunk, azt ugyanis talán nem lopják el teljesen. A román ex-kormánypárt vezére épp börtönben van korrupcióért (miután amúgy megválasztották volna miniszterelnöknek), a parlamentben az a legjobb, aki a legnagyobb antimagyar, éljen "RumaniaMáre", és a bevándorlási miniszter pedig részegen von kérdőre egy arab gyrosost, aztán a másik pedig a rendőrt. Egy antimagyar folyamatosan perli be a magyar feliratokért az önkormányzatokat, egy EU-s országban, és be akart kerülni a helyi diszkriminációellenes tanácsba. Na, ez a román politika dióhéjban. Nem a román emberek hibája, hogy ilyenek vannak ott hatalmon, kb ugyan annyira utálják is őket, ahogy ezt itthon tesszük.

De itthon is elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol úgy érezni, hogy egy marha nagy színházban vagyunk.

No1.

Kásler miniszter úr újra hallatott magáról, bár ne tette volna. Egyre mélyebbre süllyed úgy hogy lassan egy gimnazista is érti, hogy valami nagyon nem kóser a számaival. Kásler miniszter úr bejelentette, hogy a szociális szférában a bérekaz elmúlt 10évben 14%-os béremelés történt a szociális ágazatban. Kész, slussz, nincs semmi látnivaló, lehet dolgozni. Nos, 2010 óta egy 14%-os összes emelés annyi, mintha a nettód azóta egy huszassal nőtt volna. (apropó, keresel 200 nettót?)

Ugye, hogy mindjárt mennyire szép? Az élelmiszerek csak tavalyhoz képest drágultak ennyit, nemhogy 2010-hez képest. Kásler miniszter azzal, hogy így tereli a témát,

- egy, rámutat arra hogy kurva nagy baj van

- kettő, kimutatja, hogy ő bizony magasról leszarja ezt a problémát, pedig azért is kapja a fizetését, hogy ilyenekkel törődjön.

Kásler miniszter úrnak így is elég erős borostája és vastag bőre van, hiszen a koronavírus alatti jutalmazást a tanároknak sikerült 1000 forintban letudni.

Nos, ez körülbelül 1950-es szint, annyi, amennyit egy diák egy óra alatt keres a mekiben.

A tankerület válasza arcpirító volt, szerintük nem adtak 1000 forintot a tanároknak, hanem az intézményeknek adtak tanárszor ezret. Ugye, mennyivel más, az intézmény eloszthatja, tőle kapják, ő a hibás! Agyhalott gondolkodás es súlyos tévképzetben lévő ágazatnál. Ha már most ekkora a szar, akkor hova megyünk tovább, mi egyáltalán a cél? Őrület, és egyben vérlázító.

No.2

Közben olvasható az is, hogy a budapesti bulinegyed egyes tulajdonosai tüntetni akarnak. Ugye, többször fejtegettük, hogy az ottani tulajdonosok komoly kormánypárti befolyással rendelkeznek.

Mit adtak Budapestnek?

Híressé tették azzal, hogy telehányatják és szétbaszatják Budapest belvárosát minden áldott éjszaka. Kényük-kedvük szerint engedik be az embereket a Gozsduba, és közben, ha úgy van, akkor cégvezetőket vernek össze a biztonságiak. Baszott nagy árakat kérnek el (hol van egy sör 900-1200?), és az alkalmazottaikat se jelentik be, ráadásul erre felhúzták az AirBnB-bizniszt is, ami gyakorlatilag csókolomot mondott a pesti albérletáraknak. Régen szónokolnak arról a közgazdászok, hogy a hetedik kerületi ingatlanok nem érnek annyit, mint amennyire taksálják őket. Ha pedig ez a befektetőknek is kiderül, akkor borul a dominó.

Nos, ezek akarnak tüntetni, hogy egy picit kevesebbet fognak keresni, meg jaj, be kell tartaniuk a rendeleteket. Hát be, ahogy a Főnök is mondja, itt az élet alapja a rend. Mindenesetre felháborító, hogy ezek a vendéglátósok, akik a legtöbbet tettek arról, hogy külföldön az olcsó berúgásról legyen híres a város, akarják kikérni maguknak az egész helyzetet.

Valószínűleg felborult az emberek értékrendje. Kaleta fellebbezett a felfüggesztettje ellen (!!), tüntetnek a feketézők, egy ezrest kapnak a tanárok. Bakker, jól van ez így?