Hogyan áruld el a hazád érdekeit, ha miniszterelnök vagy?

Tegnap este nagyon felgyorsultak a folyamatok az Európai Unió költségvetési tárgyalásairól. Biztos, hogy Orbán Viktor nem sokat aludt, különben nem nyilatkozta volna azt, amit másnap reggel "rádióba mondott"

Az Európai Unió soron következő hétéves költségvetési keretének és párhuzamosan az Eu Recovery Plan, azaz a koronavírus miatti gazdasági helyreállító keretének tárgyalása zajlik, és ehhez az Európai Parlament, mint régen tudható, jogállamisági kritériumokat emelt. Tette ezt azzal a jól érthető szándékkal, hogy ne lopják már el ezeket a pénzeket rendszerszinten, és átláthatóvá váljanak a költések, hiszen ha valamikor, akkor most tényleg nagy gazdasági gebasz van, ráadásul a vírushelyzet pont olyankor állt bele Európába, mint a gerely, amikor a hétéves költségvetés is fordulna.

Ez a jogállamiságos téma a magyar kormánynak nem tetszik, és csatlakozott hozzá a lengyel kormány is. Látszólag világos álláspontot képviseltek, úgy vélték, hogy a jogállamisági keretek közé szorítás az valójában egy politikai zsarolás, amivel a két "renitens" államot akarják büntetni. A magyar kormány fölhasználta az összes politikai fegyverét, legyen szó belföldről vagy külföldről, hogy az egészet a nemlétező "Soros-köntösbe" öltöztethesse, és mártírkodjon egy sort.

Ehhez pedig adott volt a hagyományosan baráti Lengyelország támogatása is, akinek szintén megvannak a maga vitái az Unióval, úgyhogy gyakorlatilag kialakult egy olyan mérleg, ahol az EU-25 állt szemben EU-2-vel, viszont a kettőnek megvan az a jogi lehetősége, hogy bizony kibasszon a többiekkel, és ezzel az egészet borítsa, amivel a szakemberek megfeszítve küzdenek gyakorlatilag hónapok óta. Így alakult, hogy a zsarolás a 25-től átcsúszott a másik kettő kezébe.

Nevezhetjük hát simán zsarolásnak a két állam felfogását, aminek ráadásul az lett a csúcspontja, hogy a lengyel és a magyar miniszterelnök "szövetséget" kötött, és kijelentette, hogy bizony támogatni fogják egymás javaslatait, és nem engednek ebből.

Nos, ennek tegnap VÉGE szakadt.

Lengyelország ugyanis, este bejelentette, hogy támogatja a költségvetést, azzal a feltétellel, hogy világos politikai nyilatkozat születik, hogy a jogállamiság keretei az EU-pénzek felhasználására fognak irányulni, és nem szólnak többe bele.

Ebből most nem arra kell gondolni, hogy Lengyelország csak úgy meggondolta magát. Nem hiszem, hogy ez történt volna. Sőt, azt sem hiszem, hogy az alapból erős katolikus lengyel egyház odaszólt volna a lengyel kormányfőnek, hogy "NE LOPJ". Egyszerűen annyi történt, hogy a háttérben kapott a Németország közvetlen szomszédjaként létező Lengyelország egy olyan dealt, ami megvédi a belügyekbe való avatkozástól az országot, és cserébe ő pedig eláll a vétótól. Az sem nyomhatott kicsit a latban, hogy több millió lengyel él külföldön, és a külfölddel való kibaszósdi bizony őket is érintené rendesen. Így, maradjunk finomak, a lengyelek engedtek is, meg kaptak is, nekik tökéletesen megfelel ez az alku. És szó sincs Soros köntösről, ugyebár

Mikor ezt Viktor megtudhatta, akkor sejthető volt, hogy elég pocsék hét áll mögötte: 

- Nem elég, hogy új ige született: szájerezés, és ez kicsit sem pozitív rá, és az elv(társ)barátaira

- Az irodalmi igazgatója is hülyeségeket írogat, ezért a legfontosabb külföldi partner Izrael is berágott rá

- Tegnap az Átlátszó készített egy felvételt a hatvanpusztai majorságról, ami elvileg a Viktor "hétvégi rezidenciája"  lesz. Nos, ez az építkezés gyakorlatilag egy luxusingatlan építése, aminek a kiderülése sem hiszem, hogy nagy    örömmel szolgált volna Viktornak.

- Most meg a lengyelek is elárulták.

Mert, valóban ez történt. Ugyanis a nyilatkozat, amit a lengyelek elfogadhatónak tartanak, az a hazai feudális rendszert alapjaiban rázná meg. Egyértelmű ugyanis, hogy a palávert azért verte ki a kormány, és hisztizte körbe teljes Európát a szuverenitással meg a liberárjázással, hogy elterelje a figyelmet annál a napnál is világosabb dolognál hogy LOPNAK. 

Ráadásul úgy, mint a szar.

Kicsit a tények mögé bújva. Hazánk érdeke az EU-s költségvetés és a helyreállítási terv azonnali elfogadása. Aki mást mond, az vagy direkt hazaáruló, vagy hazudik. A Magyarországon megvalósuló beruházások 95%-a ugyanis nem más, mint EU-s forrásból valósulnak meg. A maradék 5%, az ugye látható, hogy szinte semmi, gyakorlatilag a kátyúzásra elmegy éves szinten.

Ezt a 95%-ot bizony a Főnök és köreinek nagy része leplezetlenül dézsmálja. Felépítve mögé a jogi rendszert, a hű főügyészt, aki nem bántja ezeket, és szövetségeseit, akik szintén kapnak a koncból, hogyha hagyják és támogatják a rendszer üzemeltetését. Ez a lóvé ha hiányzik, nincs mit se ellopni, se leadni a fenntartóknak, és az egész összeszakad mint egy kártyavár. Ez tök egyértelmű, ezt a főnök is látja, hogy ehhez ragaszkodni a hatalomban maradás záloga.

Látja ugyanis azt, hogy épp mi zajlik Szlovákiában.

Ott az egykori "Orbánt", azaz Ficót éppen a rendőrség szorongatja, mert maffiamódszerekkel vezette az országot. Viktor ezt tudja, hiszen Fico mintájára másolta a Fideszt, és olvasztotta be az összes jobboldali pártot, ahogy Fico tette ott a hatalommal. Most pedig, hogy elbukott, a titkosrendőrség "Tisztítótűz" és "Júdás" fantázianevű hadműveletekkel tartóztatja le a helyi Mészárost, Csányit, és különböző vezető figurákat, akiknek olyan 25 év börtön néz ki elsősorban. Viktor tudja, hiszen jogász, hogy ez rá is igaz lesz.

Így hát, nincs más választása, a 19re is lapot kell húzni, el kell, hogy utasítsa a költségvetéshez fűzött jogállamiságot, minden áron. Meg kell emésztenie a lengyelek árulását, és neki is el kell árulnia őket. Azaz nem fogja tartani magát ahhoz, hogy támogatja az ő elképzeléseiket, mert az maga az egyezmény elfogadása lenne.

A rádióbeszédben már el is kezdett az érzelmekre játszani, pedig biztos, hogy pocsékul aludt:

- Elsőként jelezte, hogy VÉTÓ, és kész, nincs lengyel út. Ezen mondjuk, ha a lengyelek eddig tisztességesnek tartották őt, akkor most nézhetnek, hiszen HÉ, NEM  ERRŐL VOLT SZÓ!

- Aztán finoman jelezte, hogy bizony az EU-tagságnak vannak hátrányai. Ezért a mondatáért önmagában meg kellene, hogy semmisüljön politikusként, lásd az előbb említett 95%-ot. 

Utóbbi mellett azzal érvelt, hogy Nagy Britannia hamarabb kap koronavírus vakcinát, mint mi, és ez azért van, mert kiléptek az EU-ból, és könnyebben érvényesülnek. Hát anyád. Nagy Britannia azért kap hamarabb, mert a kifejlesztésben, finanszírozásban és engedélyeztetésben máshol áll, mint mi, és csak mellékesen megjegyzem, amiről ő merőben hallgatott, hogy az állítólagos orosz csodaszer két hete itt van az országban. Persze, tudom, hogy abban ő sem bízik, de eddig az lett kommunikálva, hogy az jön és kánaán lesz. 

Ahogy arról a mondatáról is hallgat, miszerint mindenkit meg tudnak gyógyítani. Ma eme mondata miatt naponta veszít körülbelül 120 embert az ország, amit ő egyrészt szavazatként lát, másrészt tudja, hogy a rokonság előtt nem titok, hogy mekkora szarban hagyta az egészségügyet az elmúlt időszakban. Ahogy ez az orvosok előtt sem titok, de nekik még lehet bért emelni. Feltámasztani viszont ő sem tud.

Most kezdődik majd az igazi tánc, és kérdés, hogy mire fog menni hazánk az öngyilkos kormányossal az élén. Az már látható, hogy az EU kidolgozta, hogy kerülje meg a vétóját, és kormányközi egyezményben leosztaná a lapot, amit a lengyelek is látnak, és ki se akarnak belőle maradni. Az is tudható, hogyha nincs költségvetés, akkor nincs pénz, ergó nincs mit lopni. 

Maradt a hiszti, meg hogy vered magad mindenhol, mint hal a szatyorban, miközben a végeredményt tudod, neked mindenképp rosszabb lesz. Engedni fogsz, és azon kell gondolkodni, hogy ezt hogy a francba magyarázod meg otthon az "istenadta népnek".