Tudod, hogy akár a Te is migráns lehetsz a kormánypárt szerint?

Súlyos napokat élünk, és az elmúlt 10 évben először kell dolgoznia a kormánypártnak, mert hol ereszen csúszkálnak a tagjai, hol pedig éppen az EU-s költségvetést kell megvétózni. Bizony, ezek nehéz dolgok, de közben itthon is fogalmaznak, mégpedig erősen. Úgy tűnik, kibújt a szög a zsákból.

Értem én, hogy ki van adva a kommunikációs főosztálynak, hogy valamit ki kell találni, ami hihetően hangzik, és szeresse a nép is. Sajnos, az kevésbé releváns, hogy Szájer Soros elől menekült éppen az ereszen keresztül, ezért jó erős belpolitikai szöveget kell előadni. A kormánypárti képviselők a saját körzetükben amúgy is teljhatalommal rendelkeznek, és saját kis hűbéreket osztogatnak a hű és megfelelő talpnyaló képességekkel bíró alattvalóiknak. Pont úgy, ahogy ezt ők is kapják fentről. Igazi kis hűbéri lánc, á la XXI. század.

Tegnap Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy érezte, hogy itt az ideje a migránskártyát berobbantani a szűkebb hazájában, kvázi birtokában, azaz Eger városában. Szerencsére az ilyenek nem kerülik el az ember figyelmét, ezért tökéletesen szembejöhet veled a valóság, hogy mit is gondol a Fidesz az emberekről. Bár Nyitrai nem számít erős embernek a miniszterelnök holdudvarát nézve (el is vesztette Egert a Fidesz, és a helyi erő tele van korrupciós perrel), azonban ez nem akadályozta meg Zsoltunkat, hogy megörvendeztethessen minket az év posztjával.

Nyitrai Zsolt egy olyan képet posztolt (amit nem teszek be, nem süllyedek le oda), amin Eger városának a képviselői vannak, és közli velünk azt a tényt, hogy ezek az emberek nem Egerben születtek, ezért nincs egri szívük. Burkoltan, idegenek a városban, alkalmatlanok arra, hogy a város érdekeit nézzék. Ezt vizsgáljuk meg egy kicsit, és bontsuk le országosra.

Ha te nem abban a városban élsz, akkor idegen vagy. Nincs lelked, nincs szíved, és nincs oda kötődésed, egyszerű "gyüttment" vagy, aki húzza meg magát. Mit is mond mostanság a Fidesz az idegenekről?

Hogy migránsok, akik elveszik a munkánkat, betegségeket terjesztenek, és a saját kultúrájukat akarják ránk erőltetni.

Mostantól, hogyha te nem ott dolgozol, vagy élsz, ahol születtél és ahova a lakcímkártyád mutat, akkor bizony, kedves olvasó, a kormánypárt szemében egy utolsó migráns vagy, aki elveszi a helyiek munkáját, megerőszakolja a kultúrájukat, és nem utolsó sorban, még lélekben sem kötődsz oda.

Zsoltunk agymenése a helyi politikai erők között is kiverte a biztosítékot. Eger ugyanis olyan Heves megyében, mint Budapest, azaz kis agglomerációja van, mert a városi lakások a pesti árakkal vetekednek, és sajnos az ottani Pest/2 fizetéssel szintén nem egyszerű hozzájuk jutni. Ezért van az, hogy a környező falvak 3-4ezer fős lakosságal bírnak, hiszen 10 kilométeren belül elég gyorsan oda lehet jutni a városban található munkahelyekhez. Arról nem is beszélve, hogy a helyi gyárak az egész régiónak munkát adnak, és javadalmat (HIPA) termelnek. Ez utóbbit mondjuk most idén lenyúlta a kormánypárt, de ne fájjon a fejed miatta, ezt is el fogják lopni.

A helyiek szerint ugyanis az a fontos, hogy ki mit tesz Egerért, és az egriekért, és nem az, ami a lakcímkártyában szerepel, mint lakhely. Ami amúgy nagyon is reális, az a fontos, hogy a megfelelő szakemberekkel töltsék föl a pozíciókat, és azok a legjobb tudásukat bevetve dolgozzanak azért, hogy a város épüljön-szépüljön. 

Ahogy ezt teszi a kormánypárt is. Hiszen a saját kis birodalmába tartozó olyan játszóterekkel, mint a Felcsút, a Kisvárda vagy a Fradi, hiába neveli ki a saját játékosait, azokban sem ad játékidőt, hiszen légiósok tömkelegéből áll az egész gárda. Ezek a kormánypárt szerint "migránsok", de nem számít, hiszen eddig is kétszínűek voltak, és senkit sem zavar ez majd ezután sem. 

Ezzel a beszólásával Nyitrai bealázta a budapesti agglomeráció összes lakosát, aki Pestre jár be, hiszen ők is elveszik a pestiek munkáját és áruját, egyben migránsként ülnek vagy Budapesten, vagy azon a településen, ahová költöztek a születési helyükről.

Ez pedig nettó fasiszta duma, ott is származás alapján különböztettek meg embereket, ahogy itt is teszik, csak az alap más, hiszen nem beszélhetünk etnikai különbségekről, csupán lakhelyiről. Viszont durva sértés, hiszen egy jegyzett adat alapján egy választott országgyűlési képviselő különbséget von magyar és magyar között, úgy, hogy egyiket bizonyos tulajdonságai miatt ledegradál, diszkriminál, és hátrányosan megkülönböztet. Ez pedig nem lehet messze a gyűlöletbeszédtől, ami ugye, bűncselekmény, mindegy, hogy milyen köntösbe bujtatod.

A helyi Fidesz alvezér (aki a pozíciót kapja a Nyitraitól), az nem más, mint Oroján Sándor, aki a híres tiszafüredi felvételen arról beszél, hogy milyen NER (aki nincs velünk, az ellenünk van, Rákosi nyomán). Oroján Sándor nehéz helyzetben van, mert úgy kell kommunikálnia, hogy igazat adjon a főnökének, de ez a személye miatt egy nagyon nehéz feladat.

Ugyanis önmagát kell megtagadnia. Oroján Sándor ugyanis Kézdivásárhelyen született, ami Erdélyben van, a fizetését pedig Füzesabonyi önkormányzatból kapja. Külsős alpolgármesterként dolgozott többek között Makláron, és ma Egerben képviselő. Úgy, hogy történetesen nem él Egerben, hanem Egerszalókon lakik, Eger egyik "agglomerációjában". Ettől függetlenül egyetért a főnöke beszédével, úgyhogy érdekesen megtagadja saját magát ezzel a magyarázattal.

Láthatjuk, hogy a gondok közepén indul a negatív hadjárat, és hogyha nincs már migráns, akkor csinálnak egyet. Most épp belőlünk, magyarokból, a saját hazánkban. Ez a Fidesz, 2020 decembere.