Te csak ne versenyezgessél itten!

Újabb nap, újabb erős beszólás a kormánypárttól. Az rendre megszokható, hogy általában az alacsonyabb pozícióban levők mesélnek nagy marhaságokat (lásd Nyitrai), de azért néha a nagyok is megszólalnak.

Itt van például rögtön Novák Katalin. Ő egy érdekes lény a kormánypárt terveiben, mert a legfontosabb feladatait az teszi ki, hogy nőként legitimálja a kormánypártnak a nők elleni ellenszenvét . Ezt elég sikeresen teszi, ráadásul még Soros ellen is bevethető, szóval igazi univerzális szuperfegyver. Nem elvitatva, Novák kivételes nyelvtudással rendelkezik, tehát akár szakmai téren is lehetne szerepe, ennek ellenére sajnos  a propaganda fegyverévé silányul. 

Ahogy azt tette hétfőn is, hiszen úgy gondolta, hogy beszáll a nagy megmondóemberek közé. Ebben elég erős a mezőny, gondoljunk csak a senki által nem ismert Budaházy Eddára (tényleg, szültél ma már egy magyart?), vagy Dúró Dórára, ilyen szellemi színvonallal kellett neki felvennie a versenyt. Előre láthatóan a nem egyszerű feladatot a miniszter asszony megoldotta, és megosztotta a néppel (azzal az istenadta néppel!) hogy mégis hogyan viselkedj, hogyha nő vagy. 

Novák kijelentésének sok súlyos pontja volt, azért mindet nem szeretném kifejteni, mert akinek van gyomra hozzá, és belefér neki egy kis nőalázó szöveg egy nő előadásában, az rákeres, hogy micsodát virított az Axiómában a miniszter asszony. De egyet mégsem tudok megállni:

Ne higgye el például, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kellene a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kéne mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kellene rendelkeznünk, mint a másiknak.

 

Novák Katalin szerint tehát ne aggódj azon, hogyha nem keresel annyit, amennyit egy férfi (mert nő vagy, azért!), s ne versenyezgess itthon senkivel. Ne gondold, hogy azért mert szar az ország helyzete, te is szarban vagy, és ne gondold, hogy te elérheted azt, amit egy férfi elérhet. Gyorsan le kell lőnöm, azaz elspoilereznem a dolgot: 

Novák Katalinnak nem sikerült elérnie azt a célt, amit elérhetett volna az életben.

Viszont egyrészt rohadt köcsög az, ahogy beszél azokról a nőkről, akik hajtanak és güriznek egy gyárban az ország jó csóró helyén (ez mondjuk legyen Szabolcs, vagy Dél-Békés) azért, hogy legyen ennivaló otthon. Másrészt, iszonyú képmutató a még kozmetikázott magyar adatokkal szemben is, hogy bruttó 390-et keres egy magyar átlagban (medián!) miközben az ő bruttója cirógatja a 3 milliót. Nem évente, havonta. Piszkosul inkorrekt, ahogyan kb 10x akkora fizetéssel az orrod alá keni, hogy ne harcolj azért, hogy jobb legyen, csak törődjél bele, mert ez Magyarország, a lehetőségek hazája.

És ne, ne gondold, hogy ezt csak Novák Katalin gondolja így. Ami Novák Katalin száját elhagyja, az a Fidesz álláspontja. Mivel ő képes 0-25-ben Sorosozni, ahogy a kormánypárt, így tudható, hogy újabb bizonyítékát szolgáltatja annak, hogy a Fidesz egy dettó nőellenes párt itthon. Eltökélt célja a feudalizmus visszaállítása, a nők gondolati szabadságának elvetése, és az, hogy hazánkat visszazüllessze a Kádár-kor elé.

Ma a magyar nők 15%-kal keresnek kevesebbet ugyanabban a pozícióban, mint egy férfi, ma egy magyar nő azért kap pénzt, hogy fejőstehénnek adja el a testét (CSOK), és ezt még számos undorító módon használja ki az állam annak érdekében, hogy a saját nacionalista hőzöngjeit sikerrel tudja hangoztatni (Tudjuk, azé' az ország, aki teleszüli). Minden szabad gondolatot el akarnak venni, és azt sulykolni, hogy a nők a tűz legjobb őrzői, ezért ezt a hivatást valójában fel se kellett volna, hogy adják. Az, hogy 2010 óta Európa elhúzott mellettünk (Románia utolért, csak szólok. Ott, ahol az iskolák 40%-ában nincs angolvécé, egy szinten van velünk), és hogy most gyakorlatilag sereghajtók között versenyzünk. Emellett szajkózzuk a marhaságainkat, az ország viszont szörnyű állapotban van.

Ha ezt nem akarod elhinni, akkor csak gondolj bele abba, hogy miket mond a kormány nevében Novák Katalin...