Pár perc politika, egyszerűen, szubjektíven

2022.ápr.14.
Írta: gotenson 26 komment

Választásról, választás után

Nagy csöndben voltam a kampányidőszak alatt, ami nem volt véletlen. Egy, jobb, ha az embernek van fontosabb dolga is :) másrészt inkább figyeltem az eseményeket, így lehet nyugodtan, objektíven értékelni.

Tovább

VölNer Pali és a Gazda

Az már eléggé ismert, hogy Völner Pál nem igazán a legjobb heteit éli meg az életben. Erre minden oka van, de így is minden erővel azon dolgoztak, hogy semmi se kerüljön ki az ellene való nyomozásról. Miután kibukott, szélsebesen mondott le mindenről, vesztette el mentelmi jogát... De miért ilyen gyorsan?

Tovább

Kövér László esete az erdélyi kéróval

Érdekes videó látott napvilágot a napokban, mégpedig egy teljesen váratlan helyről. Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke ugyanis fülest kapott, elment külföldre forgatni, és talált egy rendkívül érdekes ingatlant, ügyes kis hálóval körülötte. A háttérben is található egy szürke eminenciás...

Tovább

Macron és a zászlós macaron

Hétfőn nálunk vendégeskedett Emmanuel Macron francia elnök. Ő ugyan egy fiatal arc az európai politikában, mégis a világ egyik atomhatalmát vezeti, és köztudott, hogy nem igazán van barátságba a magyar miniszterelnökkel. Most viszont ide jött, a "darázsfészekbe", ahol a visegrádi országokkal tárgyalt. Emellett persze beiktatta a hazai ellenzéket is, amire rögtön rárepült a sajtó.

Tovább

Szolgáltass, aztán beszolgáltass!

Magyarország egyik legalulreprezentáltabb, ámde nem legaktívabb pártja (és itt nem Kovács Gergőékre gondolok) benyújtotta újabb javaslatát annak érdekében, hogy a hazai piac erősödjön. Olyan törvényjavaslat jelent meg, amire azért az elmúlt 100 évben sokan csettintettek volna.

Tovább

Zay van az éterben

Kicsit talán gyerekes szóviccnek tűnik, valójában évek óta nem látott kő zuhant a magyar politikai életben, hogy az ellenzéki előválasztás során Márki-Zay Péter a harmadik helyen futott be. Ez a harmadi helye azonban számára már győzelem, de ő úgy volt vele, hogy 19-re lapot kér. Ez menő, ez frankó, de nézzük, mit húzott ez a srác!

Tovább

Anyám, én nem ilyen lovat akartam

Alapvetően zajlik az ellenzéki előválasztás, én meg nem írok róla semmit. Ennek oka van, mégpedig azért, mert szeretném, ha választana a nép, aztán utána meg lehet nézni, hogy kiket fog "harcba" küldeni majd jövőre. Alapvetően a demokrácia egy szép dolog, szerintem minden oldalról el kell ezt ismerni, és egy előválasztási siker nagy legitimációt adhat a későbbi győztesnek.

Viszont, kivételt kell tennem, egy majdnem ló miatt. Ez a ló Tóth Csaba, a szocialista képviselő Zuglóban.

Korábban már írtam róla, hogy az MSZP nagyon nem érti az idők szavát, és Tóth Csaba mintegy jelölésével és támogatásával újfent bebizonyította. Tudjuk, ő az, akit a kétfarkúak ként ábrázoltak. Hát, lehet hogy az előválasztási bizottság szerint nem személyeskedés volt a céljuk

 

Kíváncsifáncsi kabinet

Tele van vele a sajtó, hogy egy izraeli kémszoftverrel gyakorlatilag kormányok végigböngészhették állampolgáraikat. Ez alapvetően is durva dolog, bár az, hogy egy olyan állam, mint Izrael (ami tényleg mindennapos fenyegetettségben kell, hogy létezzen)még reális is, hogy ilyen lépésre kényszerül. A gond ott kezdődik, hogy eladták különböző partnereknek. Az egyik ilyen kíváncsifáncsi jelentkező pedig Orbán Viktor volt.

Tovább

Szurkol-e ma minden drukker?

Egy napja ért véget a tavalyról idénra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság, amit szerencsére (és teljesen megérdemelten) egy piros-fehér-zöld csapat nyert meg. Noha nem mi, de hát így egy picit talán magunkénak is lehet érezni ezt a sikert Azonban itthon nem ettől hangos a sajtó.

Tovább

Meleg helyzet

Tegnapi nap folyamán végre valahára megszavazták az a törvényt, ami büntethetővé teszi a Kaleta féle tetteket. Csak hogy tisztázzuk, ő volt a kormánynak az a nagykövete, akit dél-amerikai kiküldetéséből menekítettek haza, hogy aztán félhavi fizetésének befizetésére kötelezték. Csak érzékeltetve, ezért Peruban néhány év börtönt kapott volna, ahonnan valószínűleg sosem szabadult volna.

Tovább
süti beállítások módosítása