A tegnap este (12.16) margójára

Tegnap este több ezer fő gyűlt össze a Magyar Televízió székháza előtt, hogy tüntessenek azért, hogy a média pártatlanul számoljon be a tüntetésekről. Velük tartott számos ellenzéki párt is.

Az este a feszültség pattanásig nőtt, az országgyűlési képviselők bementek a televízió székházába, hogy érvényt szerezzen a tüntetők kérésének. Mint Országgyűlési Képviselő, nekik joguk van ahhoz, hogy bármilyen intézménybe bemehessenek,a mely közvetlenül a magyar államtól kapja a bevételeit (tehát közintézmény), és ellenőrizzék ezeknek a munkáját. 

Ez alatt a tömeg csak azért nem indult meg, mert a képviselők nyugalomra intettek, és mindent megtettek az erőszak megakadályozásáért. Ezzel már többet tettek, mint a mai kormánypárt 2006-ban.

Azonban ma reggel bebizonyosodott, hogy az ország demokratikus formája súlyos válságban van. Reggel ugyanis, fegyveres biztonság őrök dobtak ki két képviselőt, akik az ellenőrzési kötelezettségüknek akartak eleget tenni. 

Mivel a törvény világosan fogalmaz, és az intézmény területén szabad mozgást biztosít a képviselőknek, ezért a velük szemben hangoztatott érvek (miszerint lezárt területek vannak) teljes mértékben törvénytelenek voltak. Az Országgyűlési Képviselő ugyanis ellenőrizheti a törvényes működését akár egy stúdiónak is, ahová nem akarják őket beengedni. A biztonsági őrök pedig, akik a közmédiában tartózkodnak, teljesen megfeleltethetőek azoknak az ellenőrizhetetlen erőszak szervezeteknek, amelyek a demokráciában nem létezhetnek. (Csak emlékeztetőül, ilyen volt anno az SA is a 30-as években)

Ez pedig teljesen példátlan. A kidobáskor jelen lévő rendőr sem értette, mi történik, őt magát sem engedték be az épületbe ( a rendőr a magyar államszuverenitás megtestesítője, akadályoztatása bűncselekmény. Akkor is tilos a rendőrnek ellenállni, ha véleményünk szerint jogtalanul cselekszik). Török Gábor politológus is megosztotta a rendőr reakcióját, és a szakmai elemzők számára sem magyarázhatóak a ma reggeli történések.

Este pedig újabb tüntetés lesz, és eddig a feszültség mindig kordában maradt. Azonban, ez ma estére sajnos, nem lesz garantálható.