VölNer Pali és a Gazda

Az már eléggé ismert, hogy Völner Pál nem igazán a legjobb heteit éli meg az életben. Erre minden oka van, de így is minden erővel azon dolgoztak, hogy semmi se kerüljön ki az ellene való nyomozásról. Miután kibukott, szélsebesen mondott le mindenről, vesztette el mentelmi jogát... De miért ilyen gyorsan?

Legyünk őszinték, a Völner-ügy azokat az embereket, akik a propagandán túl is látnak, és rendelekznek a megfelelő végzettséggel, azokat egyáltalán nem kellett, hogy meglepje. Dióhéjban guyanis annyi, hogy a magyar végrehajtók egyik "nagyembere", Schandl György igen sok lóvét csúsztatott Pálunk zsebébe, aki ezért igen csak nagy örömökben előnyökben részesítette őt. Maradjunk annyiban, hogy egy államtitkárt a csávó úgy kent meg, mint a konyhás néni a vajas kenyeret.

Völner Pál esetében a dolog eléggé kellemetlenül jött, hiszen az elmúlt időszakban elég sok golyót fogott fel a kormányt ért támadóktól, és ezzel a befolyása is egészen nagyra nőtt. Varga Judit igazságügyminiszter a másik, akinek eszméletlenül kellemetlen a történet, de a hullámok Orbán Viktorig is elcsapnak.

Völner Pál volt az, aki álllamtitkári minőségében engedélyezte a Pegasus kémszoftver bevetését. Azt, amit hivatalosan meg sem vásároltunk, csak Kósa Lajos elmondása alapján lehet tudni, hogy mégiscsak benne van a tárházban. Hogy ez így történt, azt onnan tudjuk, hogy Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke sem tudta megcáfolni.

Tehát ha nézzük a környezetet, akkor adott egy ürge, akinek a tollvonásától függ a XXI. század egyik leginnovatívabb kiberfegyverének bevetése Magyarországon (az, hogy ezt a jogot Varga Judit törvényesen ruházta-e rá, most ne vizslassuk, az is megérne egy misét), valamint ez az ürge teljesen Schandl György zsebében van. 

A hazai titkosszolgálatnak ez rém kellemetlen, hiszen egyrészt nyomoztak Völner ellen, másrészt párhuzamosan látták a hatalmának a kiteljesedését. Ez a hatalom ráadásul sokkal inkább túlburjánzik az egészen, és egyre inkább kezd kellemetlen dolgokat felidézni.

Nyilvánosságra került ugyanis Völner telefonbeszélgetésének az átirata, hiszen a titkosszolgálat lehallgatta. Ebben azért Völner ügyesebb volt, mint Schandl (ő ugyanis mindenkit megkent, nem igazán tűnt föl neki a saját szocializációjában, hogy ez igazából törvényellenes), és ügyesen beszélt a telefonba, viszont elég egyértelműen látszik belőle, hogy nem igazán ő volt a legnagyobb hal

Van valaki, aki gyakran találkozott Völnerrel a kenőpénzügyek miatt, és akit az államtitkár úgy szólított, hogy GAZDÁM

Nos, ízlelhessük a szót, a magyar kormány egyik államtitkárának van egy gazdája. Egy olyan gazda, aki fölötte áll. Ez ugye, kizárólag minisztert jelenthet, vagy esetleg egy olyan befolyásos fideszes tagot, aki egy államtitkárnak utasításokat tud adni. 

Nem véletlen, hogy Völner még a nevét se merte kiejteni a száján, csak annyit árult el róla, hogy vele szigorúan külföldön találkozik. Ez részben érthető, hiszen pontosan tudja, hogy micsoda csapás lenne a Fidesznek az, hogyha kiderülne nyíltan a korrupciója, ezért itthon ilyen beszélgetést nem folytattak le.

Völner azonban más okból is pikáns esetben van. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Pegasust bevetették Áder János testőrsége ellen is, és mint aláírási joggal rendelkező illető, bizonyára sokat tud a dologról. Mivel a köztársasági elnök sérthetetlen az Alaptörvény szerint, így gyakorlatilag elképzelhető, hogy Völner utasítást adott az ország szuverenitása elleni támadásra. Újabb érdekesség lehet az ügyben, hogyha kiderül, hogy kitől kapott utasítást erre. Lehet, hogy a kedves gazda volt az?

Egy szó mint száz, Orbán Viktor Völnerrel együtt fröccsözött Feri bá'-val, amikor megígérték neki a nyugdíjprémiumot. Akkor, és ott, amikor a titkosszolgálat már nyomozott a faszi ellen. Erről pedig Orbán Viktornak is tudnia kellett, mégis vállalta vele a videót nyilvánosan.

Most már csak Varga Judit reakciójára lennék kíváncsi, de őt Rogán Antal propgandaminisztéruma gyorsan eldugta az érdeklődők elől. Pedig lehet, hogy Ő sokkal többet tud kollégája gazdájáról, elvileg ugyanis minden "munkaügyben" egyeztettek.