Kicsit a Strache-sztoriról

Tele van a média éppen a szomszédos országban lévő politikai botránnyal, ami torpedóként csapódott bele az amúgy sem a stabilitás mintaképét mutató osztrák kormányba. A hajó süllyed, szeptemberre pedig már választások lesznek. Az FPÖ vezetője ugyanis gyakorlatilag leadta a rendelését az állítólagos orosz befektetőnek, hogy mit szeretne elérni, és hogy cserébe mit tud adni. Az, hogy ennyire hogy lehetett amatőr a csóka, vagy kinek állt érdekébe a bezúzása ilyen módon, az is egy jó kérdés. Azonban, van valami, ami még ennél is érdekesebb:

Strache gyakorlatilag megrendelte azt, ami itthon, Magyarországon zajlik. Mindezt tette olyan természetességgel, mintha tudta volna, hogy a módszert itthon gyakorlatilag tökélyre fejlesztették, és cserébe olyan biztosítékokat tett, amellyel véglegesen elásta magát minden osztrák előtt.

De honnan tudhatta ennyire precízen, hogy mi zajlott le itthon? És honnan tudhatta, hogy a recept orosz? 

Valószínűleg a nyugati titkosszolgálatok azért nem estek teljesen a fejükre, pontosan tudják, hogy milyen módon nyomulnak az oroszok, kik az embereik, és hogyan lehet manipulálni az eszközökkel a választásokat. Egyértelműen tudják, és láthatják, hogy a magyar fél viselkedése a közös európai külpolitika terén minden, csak nem együttműködő, ide értve az Izraelt érintő lépéseket, valamint a kínai, orosz, illetve távol-keleti zsebdiktatúrákat érintő lépéseket. Egyértelmű, hogy a "magyar kérdést" EU szinten kell kezelni, hiszen jelenleg a kelethez való közeledés magával hordozza a nyugattól való távolodás veszélyét. Ez pedig, semmiképpen sem jó hír az országnak.

Strache elég jól informált lehetett, hiszen megadta a megfelelő embert is, aki le tud zongorázni egy sajtó-einstandot. Véletlenül azt a Pecinát, aki Magyarországon hazavágta a népszabadságot, majd amit kellett, átjátszott a Viktor körének. Valószínűleg korábbi orosz kapcsolatai közvetve már tájékoztatták, hogy Pecina a megfelelő stróman ennek a munkának az elvégzésére. 

A másik, hogy Strache pont egy olyan módszert ajánlott ellentételezésnek, amely itthon is olajozottan működik. A választások után ugyanis olyan cégek alakultak meg, amelyek hirtelen minden közbeszerzést letaroltak az elméletileg egyenlő piacon. Strache javaslata szerint állami túlárazott közbeszerzéseket lehetne adni az oroszoknak az anyagi támogatásért cserébe. Itthon meg Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett zsenialitás létezik, aminek amúgy semmi nyoma sincs 2010 előttről. Egyértelmű, hogy ami itthon működik, az államilag támogatott lopás receptjét próbálta Strache importálni. Ami a saját szemszögéből, nettó hazaárulás. Itthon is ez zajlik, de ezt majd az új rendszerváltás utáni igazságszolgáltatás feladata lesz kideríteni. 

A harmadik, hogy Strache elég szenvtelenül kéri OV médiabirodalmát. Valószínűleg pontosan tudja, hogy ez egyedül nem elérhető, ehhez bizony tőkeerős külföldi partner kell. Egyszer volt itthon egy Simicska nevű ürge, aki elég nagy hatalommal bírt a Fidesz-éra alatt, aztán csak egyszer kegyvesztett lett. Akkor azt nyilatkozta, hogy a "megveszi nekem a Roszatom" mondat a Viktor szájából volt a szakítószó. Ha tényleg elhangzott, akkor az egyértelmű jel arra, hogy ezt a módszert nem csak Strache, hanem bizony a Viktor is tökéletesen ismeri. Bár Simicska és a túlárazott közbeszerzései eltűntek -minő véletlen - ,de a régi módszerrel Garancsi, Nyerges és a haverok kapnak rendesen az EU-s pénzből.

Miután egyértelművé vált, hogy Strache inkább a saját érdekeit nézi, Kurz gondolkodás nélkül kivágta a kormányból. Ez itthon annyiban igaz, hogy a vezetés tényleg először a saját érdekét nézi (az országé nem számít), csak innen senki se tudja kivágni őket. Csak mi, legközelebb ősszel, amikor egyszerűen el kell küldeni őket a francba.