Miért hazudik nyíltan a miniszterelnök?

Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a helyébe lépve a miniszterelnök is pont ugyanezt tolta le.

Már az egy dolog, hogy azért rendesen szűrték a bejutottakat, de a 24.hu-t például olyan indokkal tiltották ki, ami még az Origonak se jött össze a bíróságon. De legalább lehetett végre média is a sajtótájékoztatón, nemcsak a magát annak csúfoló, inkább főállású nyalógépekből álló "szerkesztőség" hallgathatta az igét.

Természetesen nem maradhatott ki, hogy nőtt a migrációs nyomás, sőt, előre jósolható, hogy a csúcson 2022-ben lesz. A forrás természetesen a török barát, Erdogan, aki a saját népének nagy részét vágja börtönbe, a kurdjaival pedig felmossa a padlót. Dehát azért vannak a jóbarátok, nem igaz?

Ugyanúgy kiderült az is, hogy a bérek növekedtek 2010 óta. Ami egyrészt remek hír, de arról egy szó se esett, hogy bizony, az árak is. És ugye, a legelmaradottabbak bérek továbbra se fogják emelni, tehát az hogy a szociális szféra számíthat-e emelésre, arról persze egy szó se esett. Az pedig csak egy olcsó populista fogás hogy a minimálbér 120%-ot nőtt. Tényleg? A bruttó, baszki. Ami azt jelenti, hogy ma az bruttó 180 ezer forintra nőtt. Bezzeg ha egy 500ezres fizetés 700ezerre nőtt, az mindjárt nagyobb értéknövekedés, de csak 40%-os. Úgyhogy, varázsolni azt tud a miniszterelnök úr, meg szépeket mondani, de valójában jobban tette volna, ha meg se szólal.

Elértük a foglalkoztatási csúcsunkat, hála a közmunkának, és annak, hogy a munkaerő nagy része külföldre vándorolt, ezzel pedig a munkanélküliség is csökkent itthon. Micsoda eredmény, ugye? Azért arra sem ártott volna figyelni, hogy a szomszédos országok között is erősen sereghajtóvá válni, és már csak Románia van mögöttünk. A horvátok, akik jóval később lettek EU-tagok, már megelőztek minket. Tehát a horvátok lehet hogy jobban használták ki a támogatásokat? Vagy csak kevésbé lopták el? Végülis Mészáros Lőrinc biztos, hogy nem horvát mágnás, na.

Ahol bejelentett emelést, az az egészségügy. Erre is azért van szükség, mert már a nyugdíjasok is nyugatra járnak időst ápolni, és idióta lenne az, aki itt marad. Viszont ápolónők nélkül összeomlana az ellátás, ezért oda ígért némi emelést, amit aztán, ahogy ismerjük, úgyse tart be. Bejelentette a felújításokat, ami majd úgy fog megvalósulni, hogy a közel álló vállalkozók minél több pénzt tudjanak zsebre tenni. Ide tényleg ráférne a felújítás, de látható, hogy a Lánchídra se ad pénzt a kormány, úgyhogy ez is inkább politikai nyerészkedés, mint hatalmas bejelentés.

A klímadolgokat meglovagolva megtudtuk, hogy jobban állunk a németeknél. Na, akkor a miniszterelnök úr biztos autókázott egyet manapság a régi 3-ason, ami mellett a terület takarítása biztos, hogy egy-két évbe beletelne, desajnos általánosságba is elmondható, hogy hazánk egy igazán szemetes ország. Aki ebben kételkedik, csak nézzen rá a Kiskörei Erőműnél felhalmozódó szeméthegyre, és akkor lesz valami sejtése, hogy mi a valóság.

Emellett további populista őrültségekkel traktálta a közönséget, ami miatt komolyan el kell gondolkodni rajta, hogy egyáltalán tényleg képben van-e a valósággal:

- A Zöldek valójában szocialisták. Nagyon megdöbbentene, ha ez igaz lenne. A zöldpolitika alapjai nem a marxizmusból indul ki, ami a szocialista-kommunista rendszer alapja. Bár ezt, egykori KISZ-esként Viktor is tudja. Ha nem, akkor csak gyenge képességű volt az egyetemen.

- A zöldítés alap dolog, de közben a lignit nemzeti vagyon. Oké, a napfény meg nem az. Köszi főnök, mindent értünk!

- A Néppárt változása miatt érdekek maradnak képviseletlenül. Nos, ez kb olyan lenne, mintha most valójában olyan Gyurcsány kormány lenne hatalmon, aki a fideszesek támogatásával van pozícióban. Na bumm, maximum elfelejtettek ránk szavazni. Ennek ellenére Európán belül egy dinamikus politikai mozgás tapasztalható, aminek vannak (és lesznek is) nyertesei és vesztesei.

- Gratulál Boris Johnsonnak. Ennyi erővel gratulálhatna Gavrilo Principnek is. Ugyanis Boris Johnson munkássága olyat hoz Nagy-Britanniának, amit a Blitz hozott legutóljára, annyi különbséggel hogy most nem dőlnek le épületek, de nincsenek is olyan szövetségesei az országának, akik támogatnák a jövőben úgy, ahogy a háború alatti országnak volt. Gazdaságilag viszont orbitális pofon lesz ez a briteknek,úgyhogy, ezért gratulálni Johnsonnak, hogy populista módon szétverte az országának a közösségi tagságát, hát, jellemre vall, de biztos, hogy egy pokolra való jellemének. 

- Szerinte az euró bevezetése katasztrófával járna. Kár, igen, hiszen akkor nem lehetne leértékelgetni a pénzt (és így, mondjuk megvenni a nyugdíjasok szavazatát, hiszen nem lenne rá forrás), és amúgy se lehetne a jegybankot zsebpénztárnak kezelni. És ez, ahogy a miniszterelnök mondja, katasztrofális következménye lenne, de nem az országnak, hanem a miniszterelnök gazdagodó haverjainak, ahogy az EU ügyészség bevezetése is.

Úgyhogy, fantasztikus volt megtudni, hogy milyen a kilátás a csúcsról, és hogy mennyire lehet elrugaszkodni a valóságtól laza tíz év kormányzás után. Elárulom hogy el lehet, mégpedig nagyon, és ez csak egy látlelet arról, hogy miért tartunk ott, ahol tartunk. Őrület, hogy egy ilyennel ki lehet állni, és hogy van, aki ezeket elhiszi. Ez azért lehet, mert tudatosan van leépítve az oktatásunk, és fontos, hogy a szakmunkásképzés legyen előtérben, hiszen gondolkodni ebben az országban lassan bűn. Az egyetemi ponthatárok úgy vannak meghúzva, hogy csak számok alapján lehessen bekerülni (apropó, mint a tervgazdaságban, dehát Viktor a legnagyobb kommunista ezek szerint) A nőket csak verjék nyugodtan, mert nem csatlakozunk a védelmükre szóló egyezményhez, mer az sérti a szuverenitásunk. Igen, a Nemzetközi Beruházási Bank meg nem, bár az csak egy ruszki bank, de ez ne zavarjon semmit. 

Ma az van, hogy ha gondolkodsz, akkor miniszterelnöki szinten vagy arcon röhögve. Az ország pedig iszonyú versenyhátrányt szenved el, elég csak a csehekre vagy az észtekre kinézni, de semmi baj, legalább van egy fasza pozíciónk a diktátorok gyűlésén, a Türk Tanácsban.