Bolondok színháza

Az élet nem állt meg, és néha sikerül újra és újra felkavarni az állóvizet. Ez ugye, egyrészt köszönhető az emberi hülyeségnek, (lásd "Showbert" Norbert), a másik oldala viszont egyértelműen a dilettáns és buta politikai megnyilvánulások miatt vannak. 

Niedermüller Péter, Erzséberváros (VII.kerület) polgármestere keveredett bele egy olyan elszólásba, amiből egy olyan kommunikációs balhé keveredett, ami simán megelőzhető lett volna.

Kezdjük az elejétől:

Jelenleg Niedermüller nyilatkozata egy szinten van a Bayer-féle minősíthetetlen kommunikációval. Niedermüller nyilatkozata szerint "a fehér hetero" rémisztő képződmény.

Ez így valóban elítélendő, hiszen ahogy kiállok azokért, akik a kisebbségük miatt kerülnek megkülönböztetésre, úgy ki fogok állni a többségért is, főleg, hogyha sértő és kirekesztő megfogalmazás jelenik ellenük meg.

És most nézzünk egy kicsit a nyilatkozat mögé:

Természetesen nem feltételezem Niedermüllerről, hogy hobbija nettó hülyeségeket beszélni. Miután etnográfus és aktív oktató a legjobb hazai egyetemen, ezért talán kicsivel jobban ért a kirekesztéshez, mint bármelyik támadója. Viszont, a kommunikációs tréningeket nagy valószínűséggel kihagyta, vagy csak pocsék felkészítője volt. Ugyan úgy nyilatkozott, akár egy kezdő amatőr, amikor megpróbált amúgy valószínűleg kutatásokkal alátámasztott adatokkal egy kicsi politikai töltetet adni a mondandójának. Csak eközben sikerült olyan pályára sodródnia, ahonnan azonnali ellenkormányzásra lett volna szüksége. És Niedermüller legnagyobb hibája ez, hogy nem kért elnézést a nettóan félreérthető szavaiért, és ezzel olyan támadási felületet nyitott maga ellen, ahonnan nem is nagyon lesz neki visszaút.

Az is gond viszont, hogy a kormánypárt is pocsékul reagált az egészre. Ugyanis azt kiválóan látták, hogy igen, ez egy lehetőség fúrni a DK politikusát, azonban a módszer elég nagy kapufa lesz. Ugyanis Bayer Zsolt, a hazai kirekesztés és uszítás kitüntetett bajnoka az, aki a vezérszónoka lesz a Niedermüller elleni tüntetésnek, ami a kirekesztés és a gyűlölet ellen van meghirdetve. Nem kicsit képmutatás, hogy Bayer lehet egy olyan esemény vezetője, ahol az ellen tüntetnek, amiből a csávó kvázi 10 éve él. Ez a groteszk helyzet csak ott fordulhat elő, ahol előbb nyeri az intellektuális párbajt a párthovatartozás, mint a józan ésszel való gondolkodás. Ugyanis Niedermüller azzal, hogy Bayerrel egy szintre került, még nem azt jelenti, hogy Bayer nőtt volna fel, épp ellenkezőleg, hozzá süllyedt le a DK-s politikus.

De ha már DK. A párt borzasztó rosszul reagálta le az egészet, kb úgy, ahogy a Fidesz Borkait, hogy ez nem árthat nekik. Előttem így is elég vörös posztó a létezésük, ráadásul úgy gondolom, hogy a demokrata Európa-barát tetteik jelenleg nem más, mint egyfajta kevésbé elfogadott nyugati populizmus. És azzal, hogy nem határolódtak el a nyilatkozattól, nem gondoltak arra, hogy vajon mit is érezhet egy olyan, akit sért ez a kifejezés, az pont azt az önző világképet jeleníti meg, amelyet a párt szerintem képvisel.

Ma ugyanis Magyarországon két párt van, aki csak a saját szavazóit akarja képviselni, a többieket pedig nem: Ez a Fidesz, a másik pedig a DK.

Ez bámulatosan leírja a hazai politikai élet működését. Egyik oldalról groteszk és szomorú, a másik oldlaról viszont olyan, mintha kívülről néznék egy színházi előadást. Egy olyat, amelyet bolondok adnak elő.