Akut koronás kezelés

Nos, úgy tűnik, hogy egyre több sebből vérzik a kormány remek válságkezelése. Ez a kezelés, amit a sajtóban világszínvonalú kezeléseként adunk el, úgy tűnik, hogy gyakorlatilag teljesen ad-hoc elveken működik. Ezek a lépések immár nem csak az ellenzéki oldalról, hanem a kormánypárti nagyágyúktól is támadásokat kapnak.

Kezdjük a koronavírussal. Ugye, néhány napja eljutottunk odáig, hogy a Pesti úti idősek otthonában felbukkant koronavírus-fertőzés ügyével azonnal nekiestek a főpolgármesternek. Ez egy nagyon kétélű fegyver volt, hiszen a kormány pontosan tudta, hogy a saját szabályai voltak az okai annak, hogy ilyen mértékű fertőzöttség alakult ki, a felelősség egyértelműen a kormány hibája. Hiába jelent meg a tisztifőorvos, nyilvánvalóan politikai utasításra, a kormányhivatal nem talált hibát.

És a fagyi visszanyalt. Eger, az ellenzéki városok egyik tagja, saját költségen szerzett be teszteket, és végeztette el ezeket a kormány helyett. A mai sajtótájékoztatón kiderült: az 50 emberből 4 fertőzöttet sikerült találni, ebből 3 bent lakó, egy pedig ott dolgozó. Egy olyan városban, ahol hivatalosan alig van pár fertőzött, kimutatták, hogy egy bentlakásos idősotthonban 3 már túl van a fertőzésen, és egy pedig épp az aktív korszakát éli. Ez ugye, csak egy város, de teljesen nyilvánvaló, hogy ha egy városban ilyen eredmények vannak, akkor az Egernél nagyobb városokban vajon mi lehet a helyzet?

Tegyük hozzá, hogy a kormány nem akarja tesztelni az idősotthonokat. Egyre inkább látni, hogy a számok alacsonyan tartása a cél, abban bízva, hogy ezzel a lehető legkisebb károkat tudják elszenvedni politikai oldalról, és ezt később a saját előnyre fordíthassák. Ez az út azonban hazárdjáték, óriási felelőtlenség, és ezzel azt kockáztatjuk, hogy a magyar emberek egészségével játszanak.

Kásler Miklósnak tehát ezért is magyarázkodni kell, hogy miért nem hajlandó teszteltetni az idősotthonok lakóit. Mért nem hajlandó előírni azt, hogy nyilvános legyen, és miért hagyja a helyi önkormányzatokra a védekezés feladatait? Ezzel ugyanis nem csak az ellenzéki Egert, hanem a kormánypárti Győrt, vagy Kecskemétet is ugyan úgy bünteti.

Ráadásul, Bayer Zsolt se érti, hogy miért kellett leváltania az ORRI-igazgatót. Az a Bayer, akit kevésbé lehet azzal vádolni, hogy tolja az ellenzéki szerepet, ő se igazán érti, hogy miért ez a kapkodás. Lehet hogy neki az elfogultság miatt újdonság, hogy a kormányzásnak csúfolt folyamat az nem más, mint hazárdjáték. Ezt bizonyítja a kommunikáció össze nem hangolása is.

Ugyanis Kásler úr, az érettségit elrendelte május 4.től, ami annak ismeretében elég veszélyes, hogy a miniszterelnök úr személyes bejelentése szerint 3.-án fog tetőzni a járvány. Ugye, nagyon kevés az a felelős kormány, aki a járvány tetőzésének várt napja után küldene el egy teljes korosztályt érettségizni. Miután, erre óvatosan felhívta a figyelmet a PDSZ, és jelezte, hogy ezt törvényesen meg lehet akadályozni, akkor az oktatási államtitkár a szélsőbaloldali Vörös hadsereg Frakcióhoz hasonlította a szakszervezetet. 

Ez akkora kommunikációs baki, hogy a szakszervezet a miniszterelnök józan ítéletében bízva a Vörös hadsereg Frakcióhoz lett hasonlítva, ami csak azt jelentheti, hogy bizony, a kormányoldalon belül egyre nagyobb káosz és anarchia uralkodik.

Ettől függetlenül az önkormányzatok elleni támadás nem állt le. Először Göd ellen vetették be a rendeleti fegyvert, és elvették a Samsung által fizetett iparűzési adót. Az a nagy gond, hogy ez egy brutális fegyver, hiszen Győrt is megfogja fosztani az Audi befizetésétől, és Kecskemétet is a Mercedes pénzeitől. Úgyhogy, ha a kormány beveti ezt a fegyvert, azzal gyakorlatilag tönkre fogja tenni a településeket, függetlenül attól, hogy hol milyen vezetés van. Ezt pedig senki és semmi sem indokolja, csak egy újabb politikai fegyver bevetését láthatjuk az ellenzék ellen, azzal a nagy hátulütővel, hogy választások előtt 2 évvel ilyen lépések bevezetésével könnyen el lehet bukni. 

A koronavírus pedig jön, terjed, a kormány pedig asszisztál ehhez nagy lelkesedéssel, és a közhangulatot se sikerül javítania....