Kedves hölgyeink, lányaink!

Manapság a politikában nagyon gyakran találkozni a nőkkel. Ez egyrészről örvendetes, hiszen egy normális demokráciában a női politikusok aránya konvergál az 50%-hoz, és elég szimpatikus, hogy folyamatosan előtérben van a gyengébbik nem, rávilágítva erre az apró hiányosságunkra.

Azonban nem csak pozitív, hanem negatív értelemben is elég gyakran előfordulnak a hölgyek. 

Kövér László, házelnök úrnak ugyanis egy elég határozott véleménye van a női nemről, és úgy tűnik,hogy ez a kormánypolitikában is jelentős szerepet kap. Korábban már beszélt arról, hogy a hölgyeknek mi lenne a feladata, és a beteljesítendő női principíumról is kimerítő előadást hallgattunk. Most Kövér úr a második fejezetet is leadta.

Kezdődött azzal, hogy nem bírta kezelni Szabó Tímea hozzászólását, a Fidesz frakció ugyanis belefojtotta a szót, és a "Nemzet Házmestere" ezúttal nem tette kötelességét. Szabó Tímea hozzászólását azonnal nemzetárulónak bélyegezték, és azóta is nyomják a médiában. Szabó Tímea bűne ugyanis az volt,hogy megkérdezte, hogy miért a határon túlra osztják a rendelkezésre álló védőfelszereléseket. Ebből a Fidesz frakció azt szűrte le, hogy SzabóTímea nem adna maszkot a határon túli magyaroknak.De, Szabó Tímea adna, sőt,adna a határon innenieknek is, akiknek a kormánypárt nem ad.

Elítélték a külhoni politikusok Szabó Tímea nyilatkozatát, a ...

Szabó Tímea mindenkinek adna maszkot, míg a kormánypárt nem. Fotó: Krónika Online

Aztán folytatódott Kövér László remek színvallása. Közölte, hogy az ellenzék nem része a magyar nemzetnek. Nagyon jó, hogy ilyen erős és stabil kormányunk van, amelyhez gyenge ellenzék társul, hogy ilyen kijelentéseket tehet a Parlament elnöke. Volt már ilyen, 1944-ben Sztójay-kormánya volt az, aki hasonlóan közölte a hazai lakosság egy részével, hogy nem a nemzet részei, és a sorsukért se vállalta a felelősséget. Ezeket az embereket vagonokban szállították el az országból.

A kirekesztés a szavakban kezdődik, és a Parlament elnöke gyakorlatilag verbálisan támadta az összes olyan szavazót, aki nem a Fideszre adta le a szavazatát. Miután tudjuk, hogy ők listázva is vannak, így kérdés, hogy mi lesz ennek a következménye.

Aztán Kövér úr tovább nyilatkozott. Ő szánalommal tekint azokra, akiknek a személyi száma kettessel kezdődik. Ha nő vagy, és ezt olvasod, akkor nézz rá a lakcímkártyádra, és mindjárt tudod, hogy ez a célzás mire szólt. Bár Kövér úr szerint ez a kijelentése a parlamentben ülőkre vonatkozott, ezzel is sikerült a legaktívabb képviselőkbe belerúgnia. Neki ez nem fáj, hiszen tudjuk, hogy gyakorlatilag teljesen nőellenes álláspontot képvisel.

De nézzük, kik vannak azok, akiknek az aktivitása mesze felülmúlja a házmester elvtársét:

Szél Bernadett jelenleg talán a legaktívabb ellenzéki hölgy képviselő. Miután független, ezért kérdéses a jövője a parlamentben, de az látható, hogy ő mindenbe beleáll. Legyen szó akár a fóti gyerekekről, akiknek a fejük fölül a kormány el akarja happolni az otthonukat, akár Mészáros Lőrinc környezetszennyezése, vagy az egészségügyi kérdések, Ő mindig ott van a frontvonalban, és kérdez, utánajár, null-huszonnégyben dolgozik. Ha ilyen lenne az összes parlamenti képviselő, akkor nem itt tartanánk. Úgyhogy innen is köszi, Berni!

szel_bernadett_kormanyzati_probalkozasok_fot_ugyeben.jpg

Szél Bernadett beleáll mindenbe. Ahogy mindenkinek kellene, úgy küzd azokért, akik máshoz nem tudnak fordulni. Fotó: szelbernadett.blog.hu

Ott van például az MSZP-s Gurmai Zita. A képviselő asszony több évig volt Brüsszelben, ahol az egyik legnagyobb politikai aktivitást fejtette ki, nem hiába az Európai Szocialisták Nőszervezetének az elnöke. Hát igen, vannak, akik úgy dolgoznak itthon, hogy már felépítették a saját nemzetközi karrierjüket. Bizonyára Kövér László nagy fájdalmára.

A nagy ámokfutás a végére jött, aholis a KDNP beterjesztett egy javaslatot az igazságügyi bizottság elé, az Isztambuli egyezmény elutasításáról. Ezt úgy vitték keresztül, hogy a bizottság ülése előtt 10 perccel küldték csak ki a meghívót az ellenzéki képviselőknek, akik így persze oda se értek. A gond nélkül átcsúsztatott javaslatot a parlamenten pedig erőből átvitték.

Mi is az Isztambuli Egyezmény?

Az egyezmény az Európa Tanács projektje, melynek célja, hogy az elesettek védelmét jobban garantálja. Ilyen csoport a nők elleni erőszak, és az egyezmény életbe léptetésével a hatóságok sokkal erőteljesebben fel tudnának lépni ilyen esetekben, ki kellene építeni egy olyan háttérintézményt, ami az erőszak áldozatainak nyújt segítséget. Ez ma ugye, itthon kevésbé működőképes, a rendőrök nem kapnak megfelelő képzést. Ahelyett, hogy a nők elleni erőszakot elkövetők kérdés nélkül 5 év szigorított fegyházzal induljanak. De hát ez ma Magyarország. Az egyezményt amúgy aláírtuk, csak életbe kellene léptetni. Ez az életbe léptetés olyan országoknak, mint Észak-Macedónia, vagy Bosznia Hercegovina, nem okozott gondot.

Az egyezmény a védendők között említi a kisebbségeket, beleértve a szexuális kisebbséget, és a társadalmi nemeket is.

Az utóbbinak a létezését azonban kormányunk nem ismeri el. Semjén Zsolt, aki így is túl sokra vitte, vitában áll a tudománnyal, szerinte csak két nem van. Ha igaza van, akkor ezt miből tudja megállapítani? És azt, hogy milyen átmenet van a kettő között? Szerencsére a tudomány ma jóval fejlettebb Semjén Zsoltnál, így elismeri a társadalmi nemek létezését, és kutatja, hiszen ezen a téren azért elég nagy a lemaradás. Ugyanis ezek a nemek mindig is léteztek, gondolj csak bele Jeanne d'Arc-ra, aki nem szakácskönyvet adott anno ki.

Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye ...

Van egy egyezmény, ami védené őket. A kormány ezt nem ratifikálja. Fotó. DeHír

Úgyhogy így állunk, a kormány gyakorlatilag egy nőellenes hadjáratot indított annak a jogcímén, hogy igazolva lássa a nézeteit. Tálcán dobja oda a magyar nőket az erőszak elé, és semmilyen szigorítást nem vezet be. Ez a politika a legdurvább nőellenességet hozza el, ráadásul a "legbátrabb képviselők" voltak azok, akik ezt az előterjesztést megszavazták. 

Szerencsére, ha így folytatódik, akkor minden magától rendbe fog jönni. Az Európai Unió ugyanis tervezi, hogy a jövőben az uniós jog részévé teszi a szerződést, így hiába a hiszti, itthon is be kell vezetni majd az egyezményt a jogrendszerbe.

Úgyhogy az egész egy nagy fölösleges kör, semmi más nincs mögötte, mint egy kicsit hergelni a társadalmat egy pár ezer fős kisebbség (gender) ellen, és közben persze az senkit se érdekel, hogy belerúgnak a legvédtelenebbekbe, a nőkbe. Ugye, kedves kormánypárt?