Könyvet ésszel, mint erővel

Az elmúlt időszak nagy visszhangot kapott akciója volt, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk alelnöke fogta magát, és iratmegsemmisítőbe küldött egy általa nem megfelelőnek tartott könyvet. Az ellenző és a támogató oldalban ugyanaz a közös. Mind a kettő háborog, de miért?

Mint köztudott, a hazai szélsőjobboldal elég érdekesen van ma képviselve a politikai palettán. Ha le akarom butítani, akkor mandátumbitorlóként ülnek a parlamentben egy olyan párt listájáról bekerülve, ahonnan a választások után ki is léptek. Előtte esküt tettek a Szent Koronára, de ahogy látni lehet, ez egy pillanatig sem zavarja őket abban, hogy ha az érdek úgy hozza (és a havi nettó 1millás alapfizetés elég derék érdek), akkor simán megszegjék.

Ezeknek a "távozóknak" a vezetője Dúró Dóra, aki a parlament egyik legfiatalabb tagjaként képviseli benn a "letűnt barna időket". Ahhoz, hogy az azóta összegyártott pártocskájuk, ami a Mi Hazánk Mozgalom nevet viseli, szerezzen némi népszerűséget, szükséges volt számára egy kicsit erős polgárpukkasztás, ami jól cseng a szélsőjobbon. Ezt úgy sikerült abszolválni, hogy ledarált egy olyan könyvet ami állítólag a "meleglobbit" és a "homoszexualizmust" reklámozza. A könyv címe Mesevár, és ezt nem azért írom le, mert reklámozni akarom, hanem mert egy ilyen címmel az egy könyv dolga, hogy olyan dolgokról is beszéljen, amivel egy átlag ember nem igazán találkozik. Ugye, a mesékben ilyen dolgok vannak, vasorrú bábák, sárkányok, törpök, hófekérkék, és minden egyéb dolog, és lehet, hogy ezek közé sikerült olyat csempészni az íróknak, ami amúgy az ország egy részének a mese kategória, a másik részének pedig a valóság. A mese kategóriánál az a rész, amivel a heteroszexuális emberek ritkán találkoznak élőben, az állítólagos "meleglobbi" megjelenésének méltó bizonyítéka Dúróék szerint. (A könyv azóta rekordszámban fogyott el, úgyhogy a negatív reklám is reklám)

Nos, leszögezném, hogy Dúró Dóránál és társainál rosszabb és kártékonyabb politikust nem hordott hátán az elmúlt időszakban szegény magyar haza.

Persze, lehet most itt Gyurcsányozni (lovasroham forever!) meg Orbánozni (nála a Lőrinc barát már nem csak a Rómeó és Júliából ismerős), egyik se jutott el odáig, hogy nyíltan bedaráljon fizikailag is olyat, ami neki nem tetszett. Igen, Gyurcsány is beszélt 20millió románról, ahogy Orbán is folyton megvédi a hazánkat, de ebből előbbi egy románt se látott (és így nem is bántott), de utóbbiról is nehéz kijelenteni, hogy Brüsszelben kardlapokkal simogatja az uniós biztosokat. Dúró Dóra viszont hatalom nélkül is darál, uszít, és gyűlöletet kelt, annak érdekében, hogy ő legyen a leghangosabb tyúk az udvarban.

Persze, az ellenoldalnak se kell a szomszédba mennie, nyíltan ugyanis nem nagyon szoktunk nőket fenyegetni, így Dúrót se kellene, lehet ellene normálisan is tiltakozni. Az, hogy ő nem normális, az nem jogosít fel senkit arra, hogy lesüllyedjen az általa képviselt szintre. Ott ugyanis ő a rutinosabb, ő fog győzni. Budaházy Edda is beszállt mellette a buliba (nem tudom, hogy szült-e már ma egy magyart a kedves olvasó?) ami egy dolog, szíve joga, főleg addig, ameddig normálisan kiáll a véleményéért. De az, hogy valaki hülyére hülyével válaszol, csak önmagát égeti le. 

És ne legyenek illúzióink, Dúróék pont ezt akarják. Mindenkit hiteltelenné tenni, és csak magukat az egyetlen hiteles erősnek felmutatni. Ez az oka annak, hogy Toroczkai László, a magát a legmagyarabbnak tartó vezetője kijelentette, hogy a "deviáns lobbi félelmetes ereje" ellen tüntetést szervezett, sátánfajzatoknak nevezett mindenkit, aki szerint nincs igaza. Én nem mondom, hogy fenyegetni kell-e Dúrót, de azt, hogy Toroczkai mindenkit a haverjaival fenyegetett (LégióHungária, Betyársereg és az összes szalonnáci jobbról) semmiképpen nem szabad eltűrni. Ő ugyanis provokál. Egy vesztes eszme, egy vesztes mozgalom vesztes szólamaival próbálja oszlatni a gondolkodás szabadságát. Ez utóbbi ellen nem csak ő harcol, de egyedül ő az, aki nyílt erőszakos fellépést helyez kilátásba. Ha belegondolunk, akkor érthető, hogy miért nem egy hirtelen ötlet volt Dúró akciója, látható, hogy László barátunk alaposan megtervezte, hogy kalapál magának ebből politikai tőkét. De ez csak akkor sikerülne neki, hogyha vevők lennénk rá, és szerencsére az a veszély nem fenyegeti a józan tömeget, hogy felüljön egy olyan embernek, akinek a legnagyobb tette 2006-ban a csőcselékek vezetése volt.

Több ilyen figyelemfelhívó polgárpukkasztásuk is volt már a barna elftársaknak, és ebben amúgy Dúró Dóra és családja elég aktív. Legutoljára a kedves férje, Novák Előd szaladt el úgy a szivárványszínű zászlóval, mintha csak az hiányzott volna az otthoni gyűjteményükből. Most már tudjuk, hogy egy könyv is hiányzik.