(M)áskálódásról, más magánéletében

 

A királyi televízió ötös számú vágóhídján csatornáján egy lebilincselő műsorral szórakoztatták a népet, annak pénzéből. A remek MTVA "hibáztunk" munkatársai által készített anyagnak ugyanis egy remek apropó szolgáltatott témát: 

Hogyan lehet kikezelni a homoszexualitást?

Trombitás Kristóf, a vendégeivel (Hodász András katolikus pap, Szőnyi Szilárd ex-Heti Válasz) arról beszélgetett az Ez itt a kérdés. c . műsorban, hogy a XXI. században mi vezethet el odáig, hogy valaki homoszexuális legyen, és hogy milyen módon lehet ebből a "kórból" kigyógyulni.

Még mielőtt belelendülnénk a témában, gyorsan szögezzük le, mi az oka annak, hogy az emberek nagy részét zavarja a homoszexualitás megjelenése: 

Ez az ok nem más, mint a keresztény-zsidó kulturális alapok.

Tehát azt hiszem, hogy leszögezhető, hogy nem az evolúció, hanem maga a neveltetés űz tréfát velünk. Abból is, hiszen az evolúcióban számos példát lehet látni (nézd csak a pingvineket!), ahol a homoszexuális párok felnevelik mások utódait. Ahogy ebből logikusan következik, és a WHO is így látja 1990-től, hogy a homoszexualitás nem betegség, ezért nem is lehet kezelni. Elég komoly kutatások folytak ennek az irányába, és ha még a híresen "demokrata" Kínai Pszichiáterek Társasága sem talált ezen fogást, akkor ezt mi is nyugodtan elhihetjük.

Visszatérve: hazánkban Falus András szerint kb 5%-ban lehet maximalizálni a homoszexuálisok arányát. Tehát, ha lefordítom az arányokat, akkor 10millió főből ma itthon kb félmillió ember homoszexuális ember él. A félmillió arányaiban a parlamenti küszöb határa, de arányaiban egy 20 fős osztályból 1 ember közéjük tartozik, így lehet, hogy könnyebb arányosítani. Valószínűleg ezek jelentős része kellemetlenül érzi magát amiatt, mert eléggé kilóg a társadalmi elvárásokból, ezért kétlem, hogy a homlokára lenne írva, hogy "Helló, én nem vagyok hetero". Nos, ezekbe az emberekbe csőstül beleszálltak a műsor és a készítői, felvetve nekik azt a tudományosan cáfolt lehetőséget, miszerint ők csak "betegek", és gyógyítani kell / lehet őket. A műsort nem lehet másképp nézni, csak uszításként /hiszen megingatja az érintettek társadalomba vetett hitét, ezzel pedig kiüldözné őket belőle/, amit pedig a médiatörvény (legyen jó, vagy rossz) tilt.

A műsor akkora kapufa volt, hogy a Fidesz fiókszervezetének alelnöke, Falusi Vajk is megszólalt, Trombitás képességeit megkérdőjelezve. A többi parlamenti párt egyöntetűen küldte el a pokolba a műsort, és tényleg nem látom, kinek az érdeke volt, hogy egy ilyen egyáltalán adásba kerüljön.

Tudható, hogy komoly kultúrharc folyik, de úgy tűnik, hogy egyes jobboldali szereplők sem tudják elhelyezni, hogy mi a valóság-, és mi a mese kategória, valamint hogy hol is helyezkedik el a józan ész határa. 

Számomra nagy tanulság, ahogy Ferenc pápa nyilatkozott 2013-ban a homoszexualitásról, amikor azt mondta, hogy nem tiszte elítélnie egy jószándékú, Istent kereső embert csak azért, mert a saját neméhez vonzódik. Ha néhány túlbuzgó hazai is megfogadná ezt a tanácsot, és a szexuális orientációt is a helyén kezelné és nem foglalkozna más életének ezen dolgaival (tehát mindenki el tudja dönteni, hogy kivel boldog- free love), akkor kevesebb probléma lenne ezen a világon.