Egy pár szót az ún. liberális maffiáról

Ugye, mint minden héten, a miniszterelnök úr egy remek interjút ad a Kossuth Rádiónak, ahol fényezve tájékoztatja híveit (értsd, a 60+-os korosztály azon tagjait, aki csak Kossuthot hallgat), hogy minő remek dolgokat vitt véghez a múlt héten. Nos, sok mindenről volt szó, köztük az amerikai elnökkel való eszmecseréről, valamint elmondta, hogy milyen remek dolog ilyen jóba lenni mindenkivel, és megalkotott egy új ellenséget: a liberális maffiát. Félek, hogy ezt még párszor fogjuk hallani néhány szennylapon keresztül. 

De nézzük:

OV eladta, hogy mekkora forma volt az amerikai elnökkel való vizit, és hogy ő (mármint Trump) milyen sokat tud hazánk erőfeszítéseiről. Nos, ez maximum annyiban igaz, hogy egy ilyen találkozó totál színház. Mert mi történik? Bemegy a vezető, elmondja a saját gondolatait a másiknak, aztán pedig szignálják a szerződéseket, amiket hónapokon keresztül hegesztettek  a különböző titkárságok. Ehhez nekik az aláíráson kívül semmi közük nincsen. Ahogy Trump max annyit tud Viktorrol (de ezt biztos), hogy ő támogatta először, valamint azt hogy nagy bajkeverő, mert támadja a média. Aztán kb ennyi. A tanácsadói elmondhatták neki, hogy épp fasírtba van a németekkel, akik meg ugye autókat adnak el az USA-nak, de venni meg nem vesznek onnan, szóval ha velük rosszba van, akkor télleg ikrek. Ja, télleg. Az US-HU meeting eredményei kicsit hosszabb távúak, leginkább igyekezzük ellensúlyozni az ukrajnai történetet, valahol NATO téren, meg talán gázt vennénk tőlük, ha küldenének, mégpedig v4 szinten. Ez lehetett az oka, hogy minden V4 miniszterelnökkel meetingel mostanában Trump, szóval semmi extra nincs benne.

A másik pedig, megszületett az ellenség, a liberális maffia kifejezés. Orbán Viktor ugyanis az interjúban - ahol amúgy minden kérdés előre le van egyeztetve, tehát tiszta Panyomkin-interjú az egész - elmondta, hogy őt leginkább azok a liberálisok támadják, akik elemzőket, újságírókat és publicistákat fizetnek, hogy fake-newst gyártsanak róla. Nos, ez több sebből vérzik, hiszen a fake news gyártása Európában épp a viktori (victory - haha) műhelyben a legsikeresebb. Hiszen, az államilag kreált sajtóorgánum már akkora, hogy a nemzetközi legnagyobb hirdetők se fogadnak el pénzt tőlük ( azért szar dolog, ha lopott pénzzel fizetnek neked, és ezzel azért a civilizált nyugaton se viccelnek), valamint nem is hajlandó a nevét adni ahhoz a brutális mennyiségű kamuhoz, ami elhagyja őket, így hirdetést se enged nekik elhelyezni.

Ez természetesen, ahogy ők mondják, mindjárt súlyos támadás a szólásszabadság ellen, abba bele se gondolnak, hogy mint egy cég, nyugodtan eldönthetik, hogy kik hirdethetnek rajtuk keresztül. Valahogy úgy csinálják, mint a fidesz az EU-s pénzekkel, majd ők eldöntik, kik használhatják fel. A saját módszerük itthon oké, de ha valaki rajtuk használja, akkor az persze demokráciaellenes. De ez már így megy fideszéknél. 

A másik, hogy mégis kit nevez liberális maffiának? Elképzelek mindenfajta háttérben mozgó alakot, akiknek van egy közös tulajdonsága. Ez, megdöbbentő módon, így igaz. Bár a liberális maffia név elég durva rá. Ezt a csoportot ugyanis úgy hívják, hogy:

TÁRSADALOM


Nos, igen, egy aktív társadalom ugyanis figyel arra, hogy ne basszon ki vele senki felülről, és szeretik, hogyha a tények valóságon alapulnak, és enne érdekében néha szükséges tényfeltáró dolgokat végezni. Ez itthonra hatványozottan igaz, hiszen egy gázszerelő is képes arra, hogy a világ 3ezer leggazdagabb embere közé kerüljön olyan gyorsan, ami egy kisebb afrikai állam gazdagodási sebességével egyenértékű. Ez a piacgazdaságban alapvetően lehetetlen, így jogos, hogy a háttérben levő mutyikat fel kéne tárni. Ezek a feltárások pedig, mivel profi szakembert igényelnek, pénzbe kerülnek. És igen, megdöbbentő, de egy XXI. századi társadalom kitermeli ennek az összegét. Ez évek óta így van, főleg nyugaton, és mivel az ottani egy főre jutó GDP magasabb, mint itthon, ezért lehet, hogy tudnak valamit. 

Ami pedig közben történt, az az, hogy a Fidesz egyes számú párttagkönyvének tulajdonosa szerint nemcsak a klímaváltozásért való aggódás agymosás, hanem egy normális meleg tudja hol a helye, nem pattog, ül és viselkedik. Amúgy, ebbe a mondatba tökéletesen benne van, hogy tud a fidesz hatalmon maradni. Megadja, kit kell gyűlölni. Legyen migráns, Soros, vagy olyan honfitárs, aki meleg. Ahhoz pedig, hogy ki kihez vonzódik, ahhoz senkinek semmi köze, ahogy ezt már egyszer leírtam, még Louis de Fat-nek se. Ez az ember pedig, úgy, hogy főállásban uszít, nettó 2,5 milkát tesz zsebre havonta (gondoltam, szólok, hátha nem keresel egy évben ennyit), miközben magasból szarik arra, hogy embereket tesznek az utcára, ugyanis ma el se ment arra az ülésre, amit amúgy ő maga hívott össze. 

Ennyit róluk, ezekre kell gondolni, amikor az X-et tesszük.