Politika-e Kaleta?

Avagy miért több ő egy közönséges bűnözőnél?

Az index robbantotta a hírt annó, hogy egy magyar diplomatát gyermekpornográfia miatt mentettek fel a külszolgálat alól. Ma már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez a valaki Kaleta Gábor volt, aki fényes diplomáciai karrier után ért el odáig, hogy egy másik országban található magyar nagykövetség vezetője legyen. Még ha nem is Európában, akkor se kerül az ember mindennap egy nagykövetség élére. Ma pedig elítélték. Nézzük meg, mire, és mit jelent ez?

Nos, elsősorban nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy Kaleta Gábor ügyében a magyar bíróság szörnyű vizsgát tett. Két dolog lehetséges. Vagy azért kapott felfüggesztettet, mert a bíró valami olyat látott, amit mi nem, vagy azért, mert a magyar jogrendszer nem enged súlyos büntetést kiszabni egy aktív pedofilra. Mert jelentsük azt is ki nyugodtan: Kaleta Gábor egy pedofil, egy elítélt szexuális bűnöző, akinek a lehető legkevesebb erkölcsi alapja van ma szabadlábon lenni.

Pedofíliáért ugyanis nem úgy tartóztatják le az embert, hogy véletlenül kap egy oda nem illő fotót. Már az is nagyon durva, ha egy ilyenbe belefutsz, de ha 19ezer tiltott feltvételt találnak a gépeden, az csak úgy nem került oda. Márpedig Kaleta Gábor az ország képviseletében töltött szabadidejében kriptovalutával fizetett ezekért (hogy gyerekeket alázzanak meg), és ki tudja, hogy miket művelt még ezekkel a fotókkal úgy, hogy senkinek se számolt be róla?

Kaleta Gábor egy évre felfüggesztett börtönt kapott, 540 ezer forintos pénzbírsággal. Az, hogy haza kellett hozatni, került legalább ennyibe a magyar adófizetőknek. Úgyhogy, ha most rendesen alásaccoljuk a BP-Lima retúr repjegyek árát (mert ugye, magától minek jött volna haza?), akkor el lehet mondani, hogy anyagi értelemben az állam és Kaleta kvittek lettek. Tehát ergó, Kaleta úgy bűnös, hogy nem kapott büntetést.

Ez pedig felháborító, és elfogadhatatlan!

Ha a hazai jogrendszer nem teszi lehetővé azt, hogy a pedofilokat vagy kényszergyógykezelésnek, vagy súlyosabb börtönbüntetésnek lehessen kitenni, akkor ezen sürgősen változtatni kell. Ha ugyanis Kaleta ügyében nem lehet súlyosabb büntetést adni, és egyfajta precedenssé válik az ítélet, az a dark-web pedofíliából élő részlege számára teszi kánaánná az országot, hiszen lebukásuk esetén is felfüggesztettet kapnának, és egy ejnye-bejnye pénzbüntetést. Ezt pedig, a lehető legerélyesebben kell megakadályozni.

Gyermekbántalmazás – Tankórterem

Zéró toleranciát a gyerekbántalmazóknak! Fotó: tankorterem.wordpress.com

Ha hibás a jogrendszer, sose késő azt kijavítani. Nagyon szomorú, hogyha ilyen ügyek világítanak rá ezekre a gyengeségekre, viszont biztos, hogy egy hazai szülő se akarja ilyen weboldalon látni a gyerekét. Akinek a számítógépén jelentős mennyiségű ilyen felvételt találnak, azt ne csak birtoklásért ítéljék el, hanem terjesztésért is, hiszen a tejesztés az átvétellel valósul meg. Senki se szeretné, hogy az állam gyengeségét ilyen emberek használnák ki, aláásva ezzel a saját és más gyermekeinek a méltóságát. Ez alapján is simán éveket kellett volna, hogy kapjon, hiszen egy gyermeket erre kényszeríteni és annak az előnyeiből részesülni minimum rohadt megalázó tett, az undorítóságának a mértékéről ne is beszéljünk.

Még van remény, mert van 3 nap a fellebbezésből. Bízok benne, hogy az ügyészség észbe kap, és fellebbez, a bíróság pedig hűvösre vágja ezt az ürgét. Mert kint semmi keresnivalója sincsen.