Szarka Gábor esete a kommunista tempóval

1956 november 4-én egy külső erő által hozott ellentétes véleménynek köszönhetően elbukott a forradalom, hazánkra pedig olyan akaratot kényszerítettek rá, amely kényszerpályára tette az országot. Akkor az ellenállást "ellenforradalomnak" nevezték, ma pedig nemzeti ünnep. Kicsiben ugyan ez játszódik le, mégpedig ma is!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem akciójáról már írtam. A lényeg, hogy felülről, politikai szinten akarják megmondani, hogy mit tanuljanak, ez pedig természetesen nagyon nem oké. Ugyanis úgy döntenek mindenről, hogy az ott tanulókat és tanítókat nem igazán vonják be ezekbe. Ez amúgy, full kommunizmus, amire a jelenlegi kormányunk már rengeteg nosztalgiát épített.

Az egyetem élére kinevezték Szarka Gábort, aki amúgy egy gépesített lövész. Most szeretném, hogy minden olvasó elképzelje, ahogyan egy katonának kellene ellátnia az egyetem feladatait, neki kellene eldönteni az egyetemben történő folyamatokról, hogy oké-e, vagy sem. Ez körülbelül olyan, mintha az utcáról valaki beugrana elvégezni egy agyműtétet. Páran képesek rá, de a nagy többség nem. Nos, és közéjük tartozik Szarka is.

Kezdhetjük az úriember szakmai tapasztalatával, ami elérhető (még), mint a Honvédelmi Minisztérium Kabinetfőnöke:

"2010. június Honvédelmi Minisztérium, kabinetfőnök
2008. szeptember ZMNE, Hallgatói Tagozat (Ludovika Hallgatói Zászlóalj) parancsnok
2006. augusztus HM Haderőtervezési Főosztály, Haderőszervezési Osztály, kiemelt főtiszt
2005. április HM HVK Katonai Tervező Főcsoportfőnökség, kiemelt főtiszt
2004. november HM HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség, koordinációs irodavezető-h.
2003. július HM HVK Személyügyi Csoportfőnökség, koordinációs főtiszt
2001. szeptember ZMNE, Hadtudományi Kar, kollégiumi tanár (századparancsnok)
1998. szeptember ZMNE, Hadtudományi Kar, évfolyamparancsnok
1998. január ZMNE, Hadtudományi Kar, gépesített lövész szakoktató
1996. március - november Kossuth Lajos Katonai Főiskola, századparancsnok
1993-1996 Szombathely, Savaria Gépesített Lövészdandár, századparancsnok-helyettes"

És itt vannak az iskolái: 

"Végzettség:
2008 - Collége Interamées de Défense (CID), vezérkari tanfolyam - Párizs
2008 - Pantheon Egyetem - Párizs, Master de Défense, Géostratégie et Dinamiques
Industielles
2008 – STANAG 4444 francia nyelvből
2007 – STANAG 3333 angol nyelvből
2006 - NATO törzstiszti alaptanfolyam, Oberammergau
2004 - Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog-és Államtudományi Kar, jogász diploma
2002 - Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, Hadtudományi Kar okleveles biztonság- és
védelempolitikai szakértő diploma
1997 - francia katonai nyelvtanfolyam – Kanada
1997 - Cooperative Nugget ’97 NATO Pfp békefenntartó kiképzés - USA
1996 - Krúdy Gyula Újságíró Akadémia - Felsőfokú Szakmai Újságíró Képesítés
1994 - századparancsnoki tanfolyam - Belgium, Aarlon
1993 - Kossuth Lajos Katonai Főiskola - Gépesített Lövész szak, gépesített lövész tiszt és
harcjármű üzemeltető üzemmérnök, kitüntetéses oklevél "

 

Keresem köztük a filmművészeti tapasztalatot, de nem igazán találom. Innentől kezdve kijelenthető, hogy Szarka úrnak semmi keresnivalója nincsen ott, mert kurvára nem tartozik a szakterületéhez. Mehetne a Ludovikára tanítani, látható, hogy több releváns szakmai tapasztalata van, de ezek közül egyik sem kapcsolódik sem a színházhoz, sem a mozihoz, sem a művészethez.

Szarka Gábor tehát, mint alkalmatlan és hozzá nem értő vezető, megpróbált bejutni a múltkor a munkahelyére, de nem sikerült neki, és tárgyalni akart ott helyben valakivel a kialakult helyzetről. Pedig Szarka úr nem hülye, azt láthatólag mégsem fogta fel, hogy a kinevezését nem tartják legitimnek, így ebből következve tárgyalni se fognak vele. Ez kb olyan helyzet, mintha odaballagnék a parlamenthez, és bejelenteném, hogy én vagyok a kormányfő, mert engem valaki hozzá nem értő kinevezett mások háta mögött. És itt a gond, Szarka mögött pont úgy áll a kormány, az illegitim módon kinevezett kuratóriummal együtt, mint valaha Kádár mögött a Szovjetszkaja Armija. Sosem gondoltuk volna, hogy Orbán Viktor kormánya pont ugyanazokkal a módszerekkel fog élni, mint egykor a kommunisták. Ez csak akkor nem lehet meglepő, hogyha őket is közéjük soroljuk.

Szarka úr gyorsan bizonyította, hogy bizony nem áll tőle messze a katonai múlt, és azzal kezdte, hogy betiltotta az együttműködést az egyetemfoglalókkal. Nem vagyok benne biztos, hogy ezzel összhangban van-e a sztrájktörvénnyel, de olyan biztos nem lehetséges, hogy csak úgy letörök valamit, amivel nem értek egyet. Szarka úr ettől függetlenül egy szemét húzásokkal operáló ember, ugyanis megszüntette az SZFE épületein belül az internetszolgáltatást. Kíváncsi vagyok, hogy ezzel mennyire rúgta föl a kollégiumban lakó emberek mindennapjait, de az tuti, hogy ezzel nem szerzett jó pontot náluk. Valószínűleg tette szerződésszegés, legalábbis ha fizetnek kollégiumi díjat azért, hogy legyen internetük, akkor bizony ez egyoldalú szerződésszegésnek minősül.

Az pedig, hogy úgy gondolja, hogy ma egy vezetékes internet lekapcsolásával bármit el lehet érni a mobilinternet korában, azzal is azt bizonyítja, hogy nem csak buta a technológiához, hanem lemaradott is a társadalmi fejlettségében.

Szarka Gábor szerint 40fős diákság az egésznek a magja. Most vagy megint hazudik, vagy csak nem tud számolni, amikor azt olvassa, hogy az oktatók 60%-a azonnali sztrájkba léptek. Bizonyára negyven diák annyira erős, hogy az egészet meg tudja bénítani. Ha csak 40-en lennének, akkor kíváncsi lennék, hogy tartanának két épületet blokád alatt. Elárulom, sehogysem.

Egy szó, mint száz, a magyar kormány megbízottja, Szarka Gábor ma kommunista tempóra kapcsolt, és Kádárt idézve törné le az ellenállást a Színművészetin. Aki úgy gondolja, hogy a hazánk ma nem eladó, és ennek semmi helye nincsen, az támogatja a filmművészetisek akcióját,  és 2022-ben nem szavazza meg ennek az őrületnek a folytatását.