Kövér László esete az erdélyi kéróval

Érdekes videó látott napvilágot a napokban, mégpedig egy teljesen váratlan helyről. Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke ugyanis fülest kapott, elment külföldre forgatni, és talált egy rendkívül érdekes ingatlant, ügyes kis hálóval körülötte. A háttérben is található egy szürke eminenciás...

Juhász Péterrel eléggé elbánt az idő, hiszen valaha képviselő volt, ráadásul egy elég jól menő ellenzki párt állt mögötte. Azóta is elmondhatja magáról hogy a választási támogatást visszafizető pártelnökként egyedül jelentette be a pártjának a feloszlatását. Ezután úgy tűnt, hogy Rogán Antal egykori (talán legnagyobb) ellenfele eltűnt a politikai színtérről.

Idén viszont újraindult a videósorozata ahol igyekszik egyre inkább bemutatni a NER nem igazán előtérben végzett genyóságait, magyarul azt, hogy a közpénzt egyszerűen kösz (a) pénz-t hozzáállással, hát, hogy is mondjam, magukévá teszik.

Van egy Veress László nevű illető. Nagyon sok lehet amúgy az országban de nagyon kevés olyan van, akinek az édesapja Marosvásárhelyen bíró volt a jó öreg Ceausescu alatt. Ez a Veress László nem másnak, mint Kövér Lászlónak a kabinetfőnöke. Miket meg nem lehet tudni egy videóból, nemde?

Nos, tudható, hogy Veress úr elég szép lakásban lakik a budai hegyekben. Természetesen nem az övé, hanem a Magyar Tehetségekért Alapítvány nevén van, dehát ez nem zavar senkit, tekintve, hogy Veress úr ide van bekötve. Az alapítvány, a nevével ellentétben inkább a politikai tehetségeket támogatja, Veress úr közbenjárására az Ábel-alapítványt is. Ami, hogy-hogynem az erdélyi ingatlan tulajdoni lapán elővásárlási joggal bír az épületre. 

De miért csalnak alapítványokkal?

Itthon ez nem újdonság. H belegondolsz, hogy az egyetemeket is kiszervezték olyan alapítványokba, amiket aztán feltöltöttek fideszes politikusokkal (SZFE), esetleg elítéltekkel. Ez utóbbira tökéletes példa a Corvinus, aminek az alapítványi elnöke Hernádi Zsolt, akit a horvát bíróság letöltendő börtönreítélték, csak mi nem igazán csukjuk le.

Az alapítványokkal való trükközések egyik alapja, hogy a közpénz alapítványi formába mentve már nem minősül közpénztnek, így az alapítvány ezzel nem köteles elszámolni. Ez természetesen annyit jelent, hogy az adott illető kitömi közpénzzel a számára kedves alapítványt, majd közli a törvényekre hivatkozva, hogy itt nincs semmi látnivaló.

Kövér László pedig előszeretettel használja az adott ingatlant. Mivel egy kis erdélyi faluról van szó, így elég nehéz összetéveszteni ott bárkivel  (dehát istenem, őszintén, te sem találkozol minden sarkon egy Kövér-imitátorral), ráadásul a helyiek kivétel nélkül ismerik, és azt is tudják, hogy gyakorlatilag sajátjaként tekint az ingatlanra. Amivel amúgy, hazai viszonyokat ismerve már meg sem lepődünk, viszont tökéletesen lehet látni azt, hogy a kabinetiroda milyen baltaarccal hazudtolja meg a helyieket, akik vélhetően erről mit sem tudnak. 

Pontosan úgy, szenvtelenül, ahogy a fideszes nagyurak bánnak az egyszerű emberek igazságaival. Lehet itt bármiről szó, használhat fideszes magáncélra ingatlant tulajdonjog nélkül, szennyezhet patakot következmény nélkül, lophatnak minden félelem nélkül.

A legnagyobb gond talán magával Kövér Lászlóval van. Úgy, hogy ő most jelenleg a házelnök, fizetése havi szinten több, mint kétmillió forinnt, plusz ugye a költségtérítés (érted, nehogy megszoruljon a lelkem), arról tart értekezleteket, hogy az ellenzéki haza és nemzetáruló, kis túlzással (dehogy túlzás) neosztálinista politikával arra törekszik, hogya keresztény Európát megsemmisítse.

Ő a házelnök akkor, amikor úgy osztja a büntetéseket, mint Korda Gyuri a kártyát, szánalommal tekint a nőkre, és megválasztott képviselőket tiltat ki az ülésteremből abban az esetben, hogyha nem ért egyet a reakcióival.  

Nos, ez az ember képmutatóan használja a NER-es közpénz által nyújtott előnyöket, veszi fel a fizetését, és dolgozik együtt egy, hogy hogynem, a kommunista román titkosszolgálathoz (még ha csak indirekten) is kötődő illetővel. Egyszóval, Mr. Demokrácia éppen megmutatja Neked, hogy ki is ő valójában.

Talán még szomorúbb az, hogy nem igazán érti hogy ez miért baj. Talán jövőre megérti.